Euroopan talous- ja sosiaalikomitea pohtii vaihtoehtoja Euroopan tulevaisuudelle


Etusivu / Uutiset / Euroopan talous- ja sosiaalikomitea pohtii vaihtoehtoja Euroopan tulevaisuudelle

Tällä viikolla on käynnissä Euroopan talous- ja sosiaalikomitean (ETSK) yleisistunto. Kokous järjestetään koronapandemian takia etäyhteyksillä. Osa viikon tapahtumista on myös yleisön seurattavana verkossa.

Talous- ja sosiaalikomitea on neuvoa-antava elin, joka muodostuu työnantaja- ja työntekijäjärjestöjen sekä muiden eturyhmien edustajista. SOSTEn pääsihteeri Vertti Kiukas on ensimmäinen suomalaisten sosiaali- ja terveysalan järjestöjen edustaja Euroopan talous- ja sosiaalikomiteassa.

Käynnissä olevan komitean viisivuotiskauden aikana kehitetään muun muassa EU-kansalaisten oikeuksia määrittelevää sosiaalisten oikeuksien pilaria ja määritetään jäsenmaiden talouspolitiikkaa. Myös Euroopan vihreän kehityksen ohjelma ja hyvinvointitalouden tematiikat määrittävät vahvasti tulevaa viisivuotiskautta.

Torstaina 29.10. klo 11.45 (aika Suomessa) talous- ja sosiaalikomitean kokouksessa järjestetään kaikille avoin korkeatasoinen keskustelu talous- ja sosiaalikomitean roolista ja Euroopan tulevaisuudesta. Keskustelu on seurattavissa ETSK:n Facebookissa and Twitterissä.

Debate on the ”Recovery for the future of Europe – The role of the European Economic and Social Committee” with: