Järjestöbarometri 2018 tarjoaa ajankohtaiskuvan sote-järjestöjen toiminnasta, toimintaedellytyksistä ja niiden muutoksista


Etusivu / Uutiset / Järjestöbarometri 2018 tarjoaa ajankohtaiskuvan sote-järjestöjen toiminnasta, toimintaedellytyksistä ja niiden muutoksista

Järjestöbarometri 2018 kokoaa jälleen tietoa järjestöjen toiminnan, toimintaedellytysten ja toimintaympäristön tilanteesta sekä kehityksestä. Barometrin kyselyt ovat parhaillaan käynnissä ja niiden vastaajina ovat valtakunnalliset sosiaali- ja terveysjärjestöt sekä niiden paikallisyhdistykset.

Kyselyissä käsitellään tuttuun tapaan perustietoja esimerkiksi järjestöjen taloudesta, henkilöstöstä, toiminnan muutostilanteesta sekä siihen liittyvistä huolista, uhkista ja tyytyväisyydenaiheista. Lisäksi kerätään tietoa muun muassa järjestöjen arvioista niiden hallinnollisen työn kuormittavuudesta ja sen kevennystarpeista, sähköisistä palveluista, työllistämistoimien käytöstä sekä vapaaehtoistoiminnan tilanteesta.

Barometrissa hyödynnetään myös Yhdistysrekisterin tarjoamaa tietoa vuosittain rekisteröidyistä sekä purkautuneista alan yhdistyksistä. Sen avulla arvioidaan ja kuvataan kentällä tapahtuvia muutoksia: millaista uusia yhdistyksiä on syntynyt ja millaisia tullut tiensä päähän. Nyt selvitetään lisäksi purkautuneille yhdistyksille tehtävän kyselyn avulla lähemmin niiden purkautumisen syitä ja taustoja.

Järjestöbarometri 2018 julkistetaan lokakuussa 2018 ja sen tuloksista kerrotaan mm. M/S SOSTE-risteilyllä 9.-10.10.2018. Tuleva julkaisu ja myös aiemmat Järjestöbarometrit ovat luettavissa SOSTEN Järjestöbarometri.fi- sivustolla.

Järjestöbarometri on toteutettu vuodesta 2006 ja tämänvuotinen raportti on järjestyksessään yhdestoista. Tutkimusta käytetään hyväksi mm. SOSTEn asiantuntijatyössä. Toivomme hyvää vastaamisaktiivisuutta – vain kyselyyn vastaamalla saa oman järjestönsä äänen mukaan tuleviin barometrituloksiin ja sitä kautta ajankohtaiseen keskusteluun ja yhteiseen vaikuttamistoimintaan.

Lisätietoja:

Juha Peltosalmi

erikoistutkija

juha.peltosalmi(at)soste.fi