Järjestöt apuna koronakriisissä: Näin ilmoittaudut mukaan koronatalkoisiin


Etusivu / Uutiset / Järjestöt apuna koronakriisissä: Näin ilmoittaudut mukaan koronatalkoisiin

Suomen koronatilanteen pahentuessa perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiuru on pyytänyt myös järjestöjä apuun koronaepidemian vastaisiin toimiin.

SOSTEn ja Suomen Punaisen Ristin sopiman toimintamallin mukaisesti Punainen Risti ohjaa vapaaehtoisia niihin tehtäviin, joihin viranomaiset voivat pyytää vapaaehtoisten tukea.

Voit jättää yhteystietosi, jos olet kiinnostunut toimimaan Punaisen Ristin auttamistehtävissä. Punaisen Ristin piiri ottaa sinuun yhteyttä siinä tapauksessa, että alueesi viranomaiset pyytävät vapaaehtoisten tukea ja sinulle sopiva tehtävä avautuu.

Vapaaehtoisille soveltuvia tehtäviä voivat olla muun muassa koronarokotusten tukitehtävät, kuten rokotettavien ohjaaminen, jälkitarkkailu, henkinen tuki tai tartuntaketjujen jäljitys. Aiempaa tutkintoa tai koulutusta ei tarvita. Lisäksi Punainen Risti voi välittää viranomaisten käyttöön myös varsinaisiin rokotustehtäviin mahdollisesti soveltuvia ammattihenkilöitä.

Jos koet, että sinulla voisi olla mahdollisuus toimia koronatoimissa vapaaehtoisena tai rokotustehtävissä ammattihenkilönä, jätä yhteystietosi oheisella lomakkeella. Yhteystietojen jättäminen ei sido mihinkään tehtävään.

Ilmoittaudu mukaan koronatalkoisiin
Anmäl dej med i coronatalkot

Lisätietoja: Kiril Häyrinen