Juhlitaan järjestöjä ja kansalaisvaikuttamista 1.10.


Etusivu / Uutiset / Juhlitaan järjestöjä ja kansalaisvaikuttamista 1.10.

Miina Sillanpään ja kansalaisvaikuttamisen päivää vietetään viidettä kertaa 1.10.2020. Sisäministeriö on määrännyt valtion virastot ja laitokset liputtamaan ja samalla suosittaa yleistä liputtamista päivän kunniaksi. Miina Sillanpään Seuran aloitteesta samana päivänä vietetään jo kolmatta kertaa kaikkien järjestöjen ja yhdistysten omaa Järjestöjen päivää.

SOSTE kutsuu järjestöt mukaan juhlistamaan kansalaisvaikuttamisen päivää. Miina Sillanpään päivänä liputetaan kansalaisvaikuttamisen puolesta. ”Miina Sillanpää oli, kuten monet järjestöaktiiveista, vahvatahtoinen persoona, joka teki työtä paremman elämän puolesta kaikille. Järjestöissä mukana toimivat ihmiset ansaitsevat tämän oman liputuspäivän”, sanoo SOSTEn pääsihteeri Vertti Kiukas.

”Yleishyödylliset järjestöt ja niiden aktiivit ovat olleet rakentamassa tasa-arvoista ja turvallista hyvinvointi-Suomea. Myös tänä koronakeväänä kymmenet tuhannet järjestöaktiivit ovat toimineet ketterästi, kantaneet huolta heikoimmista ja tukeneet avun tarpeessa olevia”, jatkaa Vertti Kiukas.

Kansalaisvaikuttamisen juhlapäivänä yhdistykset, järjestöt ja organisaatiot juhlistavat liputuspäivää järjestämällä tapahtumia ja tekemällä tärkeää toimintaansa tunnetuksi.

Miina Sillanpää aikansa vahva kansalaisvaikuttaja

Miina Sillanpää toimi rohkeasti ja peräänantamattomasti heikompiosaisten, naisten aseman ja tasa-arvon hyväksi sekä tarttui yhteiskunnallisiin epäkohtiin. Sillanpää kannatti sivistystä ja koulutusta sekä vaikutti muun muassa maksuttoman kouluruokailun puolestapuhujana. Sillanpää toimi kansanedustajana yhteensä 38 vuotta, ja hänet valittiin ensimmäisenä naisena Suomessa ministeriksi.

Tule mukaan edistämään Miina Sillanpään ja kansalaisvaikuttamisen liputuspäivän näkyvyyttä ja vakiinnuttamaan kansalaisvaikuttamisen juhlapäivää 1.10.2020! Miina Sillanpään Seura toivoo osallistumista muun muassa seuraavilla keinoilla:

Lisätietoa Miina Sillanpäästä ja liputuspäivästä: miinasillanpaaseura.fi