Kestävän kasvun ohjelman valtionavustushaku on auki – ”Hyvinvointialueiden on tärkeää huomioida järjestöt”

Kolme kolikkopinoa, joiden päältä kasvaa vihreitä versoja

Etusivu / Uutiset / Kestävän kasvun ohjelman valtionavustushaku on auki – ”Hyvinvointialueiden on tärkeää huomioida järjestöt”

Sosiaali- ja terveysministeriön (STM) jakamat Suomen kestävän kasvun ohjelman valtionavustukset ovat haettavissa. Valtionavustushaku on suunnattu hyvinvointialueille, Helsingin kaupungille ja sosiaalialan osaamiskeskuksille.

”Hyvinvointialueiden on tärkeää huomioida järjestöt kehittämiskumppaneina hankkeissa, joille ne hakevat valtionavustusta”, muistuttaa SOSTEn johtaja, varapääsihteeri Anne Knaapi.

Haettavissa olevalla avustuksella on STM:n mukaan tarkoitus vahvistaa sosiaali- ja terveydenhuollon palvelujen saatavuutta ja kustannusvaikuttavuutta sekä edistää sosiaali- ja terveydenhuollon digitalisaatiota. Nyt käynnissä oleva avustushaku päättyy torstaina 6. lokakuuta.

Lue lisää: Kestävän kasvun ohjelman toinen valtionavustushaku käynnistyy syyskuussa (stm.fi)

Järjestöiltä ideoita ohjelman tavoitteiden toteuttamiseen hyvinvointialueella

STM vastaa Suomen kestävän kasvun ohjelman pilarista 4, joka koskee sosiaali- ja terveydenhuollon palvelujen saatavuuden vahvistamista ja kustannusvaikuttavuuden lisäämistä. Lisäksi STM vastaa osin pilarista 3, joka koskee työllisyysasteen ja osaamistason nostamista kestävän kasvun vauhdittamiseksi.

STM:n pilari 4:n kokonaisuuksissa muun muassa edistetään hoitotakuun toteutumista vahvistamalla ennaltaehkäisyä ja ongelmien varhaista tunnistamista sekä otetaan käyttöön hoitotakuuta edistävät palvelumuotoillut digitaaliset innovaatiot. Tarkoituksena on rakentaa yhteistyössä eri toimijoiden kanssa digitaalisia palvelutarjottimia, joiden avulla hyvinvointia ja terveyttä edistävät palvelut ja toiminnot ovat paremmin asukkaiden ja ammattilaisten saavutettavissa.

”Järjestöillä on osaamista, jolla voidaan ehkäistä ennalta monia ongelmia. Järjestöiltä voi löytyä ideoita siihen, miten ohjelman tavoitteita voisi hyvinvointialueella edistää”, vinkkaa Järjestöjen sote-muutostuen hankepäällikkö Anita Hahl-Weckström.

Järjestöt voivat olla yhteydessä oman hyvinvointialueensa kestävän kasvun ohjelman hankejohtajaan tai hanketoimistossa työskenteleviin, mikäli järjestöillä on kiinnostusta kestävän kasvun ohjelman rahoituksella toteutettavaan kehittämiseen.

Lue lisää: Kansallinen Suomen kestävän kasvun ohjelma ja alueellisten toimijoiden kokonaisuudet listattuna (innokyla.fi)

STM järjestää valtionavustushausta infotilaisuuden etäyhteydellä maanantaina 5.9. kello 9–11.

Lue lisää: Toinen valtionavustushaku (stm.fi)

Lisätietoja antavat SOSTEn johtaja, varapääsihteeri Anne Knaapi ja Järjestöjen sote-muutostuen hankepäällikkö Anita Hahl-Weckström.