Missä vaiheessa järjestöjen avustusmallit ovat eri puolilla Suomea? – uusi diasarja tarjoaa järjestöille tärkeää ajankohtaistietoa hyvinvointialueilta

Pinkillä teksti missä hyvinvointialueilla mennään ja kolme kuvaa, joissa strategiapalikoita, puheenjohtajan nuija ja puisia rattaita. Niiden alla teksti Järjestöjen sote-muutostuki.

Etusivu / Uutiset / Missä vaiheessa järjestöjen avustusmallit ovat eri puolilla Suomea? – uusi diasarja tarjoaa järjestöille tärkeää ajankohtaistietoa hyvinvointialueilta

Missä mennään järjestöjen avustusmallin valmistelussa Varsinais-Suomen hyvinvointialueella? Entä Lapissa tai Pirkanmaalla?

Muun muassa näihin kysymyksiin tarjoaa vastauksia SOSTEn ja alueellisten verkostojärjestökumppanien muodostaman Järjestöjen sote-muutostuen uusi diasarja. Diasarjaan on koottu järjestöjä koskevia tietoja kultakin Suomen 21 hyvinvointialueelta ja Helsingistä.

Diasarja sisältää kunkin hyvinvointialueen osalta tiedot siitä, missä vaiheessa hyvinvointialueen järjestöavustusmallin valmistelu on, mihin päätöksentekoelimiin järjestöasiat alueella keskittyvät ja missä vaiheessa hyvinvointialueen strategiatyö on.

Lue lisää Innokylästä: Järjestöt hyvinvointialueilla 6/2022: Tilannekuva avustuksista, hyvinvointialuestrategioista ja järjestöille tärkeistä hallintorakenteista (pdf)

Järjestöjä koskevat tiedot muuttuvat hyvinvointialueiden valmistelun edetessä

Diasarjan tiedot perustuvat ensisijaisesti hyvinvointialueiden hallintosääntöihin sekä alueiden taloutta ja hallintoa johtavien aluehallitusten ja alueiden ylintä päätösvaltaa käyttävien aluevaltuustojen kokousasiakirjoihin.

Täydentävää tietoa diasarjaan on koottu hyvinvointialueiden valmistelijoiden diaesityksistä ja Järjestöjen sote-muutostuen järjestöasiantuntijoilta, joiden työskentelyalueet kattavat Suomen kaikki hyvinvointialueet ja Helsingin.

Nyt julkaistavan diasarjan tiedot ovat kesäkuulta 2022. Diasarjasta on tarkoitus tehdä päivitetty versio myöhemmin syksyllä, sillä järjestöjä koskevat tiedot muuttuvat hyvinvointialueiden valmistelun edetessä.

”Järjestöjä koskeva tieto elää hyvinvointialueiden valmistelun mukana. Tilannekuvatiedolle on jatkuva kysyntä, johon diasarjoilla pyritään osaltaan vastaamaan”, sanoo Järjestöjen sote-muutostuen tutkija Janne Haikari.

Hyvinvointialueet julkistavat hallintoelintensä pöytäkirjat kotisivuillaan. Tarkempaa alueellista tietoa on siis avoimesti tarjolla kaikille kiinnostuneille, Haikari vinkkaa.

Lisätietoja antaa tutkija Janne Haikari.