Seuraa suoraa keskustelua: Hyvinvointialueet tulevat – ketkä ovat uudistuksen voittajat ja häviäjät?


Etusivu / Uutiset / Seuraa suoraa keskustelua: Hyvinvointialueet tulevat – ketkä ovat uudistuksen voittajat ja häviäjät?

Tammikuussa koittaa uusi aika suomalaisessa sosiaali- ja terveydenhuollossa, kun vastuu palveluiden järjestämisestä siirtyy kunnilta hyvinvointialueille. Vasta valitut hyvinvointialueiden johtajat ovat arvioineet hyvinvointialueiden rahoituksen olevan riittämätöntä jo alkuunsa.

Ovatko sosiaali- ja terveyspalvelut vaarassa, vai pystyvätkö hyvinvointialueet tarjoamaan kaikki tarvittavat palvelut ensi vuonna? Ovatko heikoimmassa asemassa olevat ihmiset sote-uudistuksen häviäjiä vai voittajia? Syntyykö hyvinvointialueiden välille ylitsepääsemättömiä eroja sen suhteen, mitkä alueet kukoistavat ja mitkä kärvistelevät rahan puutteessa?

Miten ylipäänsä taataan jatkossa yhdenvertaiset palvelut ikääntyvässä Suomessa niukkenevien rahavirtojen aikana? Voiko palveluita aidosti parantaa samalla, kun tehokkuutta vaaditaan lisää?

Muun muassa näihin kysymyksiin haemme vastauksia SOSTEn järjestämässä suuressa rahakeskustelussa “Ketkä ovat sote-uudistuksen voittajat ja häviäjät?” keskiviikkona 12.10.2022 klo 11–12.10 Helsingissä Säätytalolla. Keskustelu on osa SOSTEn ja sosiaali- ja terveysministeriön yhdessä järjestämiä Sosiaali- ja terveyspolitiikan päiviä.

Paneelikeskusteluun hyvinvointialueiden rahoituksesta ja sen riittävyydestä osallistuvat:

Keskustelun juontavat SOSTEn yhteiskuntasuhdepäällikkö Ulla Kiuru ja pääekonomisti Anni Marttinen.

Ulla Kiuru yhteiskuntasuhdepäällikkö