Sosiaali- ja terveysjärjestöt vetoavat SOSTEn toiminnan turvaamiseksi


Etusivu / Uutiset / Sosiaali- ja terveysjärjestöt vetoavat SOSTEn toiminnan turvaamiseksi

170 SOSTEn jäsenjärjestöä on tänään jättänyt vetoomuksen sosiaali- ja terveysministeriöön, jotta se turvaisi SOSTEn toiminnan myös ensi vuodeksi. STEAn avustusehdotus SOSTE Suomen sosiaali ja terveys ry:lle leikkaa toteutuessaan SOSTEn ensi vuoden rahoitusta noin 60 prosenttia nykyiseen verrattuna.

”SOSTE kiittää jäsenjärjestöjä laajasta tuesta kattojärjestön toiminnan turvaamiseksi. On hienoa, miten nopealla aikataululla näin suuri määrä järjestöjä lähti tukemaan toiminnan jatkuvuutta”, sanoo SOSTEn hallituksen puheenjohtaja Eija Koivuranta.

STEAn avustusehdotus leikkaisi SOSTEn toiminnasta 60 prosenttia

SOSTE haki ensi vuodelle saman tasoista avustusta kuin sille on myönnetty tänä vuonna. Leikkaus lopettaisi nykymuotoisen SOSTEn toiminnan lähes kokonaan. SOSTEn merkitys sekä jäsenjärjestöille että koko suomalaiselle sosiaali- ja terveyssektorille on kiistaton.

”Leikkauksilla on vakavat vaikutukset SOSTEn kattojärjestönä tekemään työhön ja se tulee näkymään sosiaali-ja terveysjärjestöjen toimintaedellytyksissä ja sitä kautta heikommassa asemassa olevien tuessa ja avussa”, kertoo puheenjohtaja Eija Koivuranta.

Jos SOSTEn toiminnasta leikataan 60 %, se aiheuttaa haittaa sosiaali- ja terveysjärjestöjen perustoiminnalle ja lisää tukipalveluihin käytettävää osuutta STEAn avustusrahoista, koska järjestöt joutuvat jokainen itse hankkimaan palveluja, jotka ne ovat nyt saaneet SOSTEsta.

”SOSTElla on ollut tärkeä rooli yhteiskunnallisena keskustelijana sekä heikoimmassa asemassa elävien ihmisten äänen esiin tuojana”, muistuttaa SOSTEn valtuuston puheenjohtaja Kari Mäkinen.

SOSTEn jäsenjärjestöjen ja yhteistyöjäsenten yhteinen vetoomus SOSTEn toimintaedellytysten turvaamiseksi on toimitettu tänään 15.12. sosiaali- ja terveysministeriöön.