SOSTE jäseneksi kansainväliseen potilasedunvalvonnan kattojärjestöön


Etusivu / Uutiset / SOSTE jäseneksi kansainväliseen potilasedunvalvonnan kattojärjestöön

SOSTE on liittynyt jäseneksi kansainväliseen potilasedunvalvonnan kattojärjestöön European Patient´s Forumiin (EPF). Jäsenyys vahvistaa suomalaisten potilas- ja kansanterveysjärjestöjen kansainvälistä yhteistyötä, edunvalvontaa ja verkostoitumista. EPF:n kautta SOSTE ja sen jäsenjärjestöt pystyvät hyödyntämään laajemmin kansainvälistä tietoa ja voivat osallistua kansainvälisiin kampanjoihin ja koulutuksiin.  

EPF:ssä on mukana toimijoita lähes kaikista Euroopan maista. SOSTEn jäsenyyden myötä myös POTKA-verkostoon kuuluvilla järjestöillä on mahdollisuus toimia EPF:ssä. SOSTEn koordinoima Potilas- ja kansanterveysjärjestöjen verkosto (POTKA) on keskeinen toimija kotimaisessa potilaisiin, terveyteen ja terveyspolitiikkaan liittyvässä vaikuttamisessa.  

”Jäsenyys kansainvälisessä potilasedunvalvonnan kattojärjestössä on tärkeää, jotta voimme entistä paremmin olla mukana vaikuttamassa erityisesti EU-tason päätöksentekoon. Monet EU:n päätökset heijastuvat suoraan jäsenmaihin”, muistuttaa POTKA-verkoston puheenjohtaja Sanna Kaijanen. 

SOSTEssa EPF:n yhteyshenkilönä toimii erityisasiantuntija Päivi Opari, joka koordinoi myös POTKA-verkoston toimintaa.  

Taustatietoa European Patients’ Forumista (EPF):