SOSTE kannustaa järjestöjä mukaan Tutkitun tiedon teemavuoteen


Etusivu / Uutiset / SOSTE kannustaa järjestöjä mukaan Tutkitun tiedon teemavuoteen

Tutkitun tiedon teemavuden logo: keltainen pallo.Tutkitun tiedon teemavuosi 2021 on kansallinen hanke, jonka toteuttavat opetus- ja kulttuuriministeriö, Suomen Akatemia ja Tieteellisten seurain valtuuskunta.

Teemavuoden ohjelma rakentuu yhteistyökumppaneiden tuottamista tapahtumista ja teoista, jotka nostavat esiin tutkittua tietoa tai tietolähteitä. Mukaan voivat hakea erilaiset ryhmät, organisaatiot ja järjestöt. Haku on avoin.

Ohjelman yhteistyökumppaniksi voi hakea erilaisilla tapahtumilla ja teoilla, jotka voivat olla esimerkiksi tilaisuuksia, tempauksia, kampanjoita, näyttelyitä, kehitysprojekteja tai julkaisuja, podcasteja, video- tai blogisarjoja, tiedekerhoja- tai leirejä.

Miksi lähteä mukaan Tutkitun tiedon teemavuoteen?

SOSTE on mukana Tutkitun tiedon teemavuotta edistävässä verkostossa ja kannustaa järjestöjä hakemaan mukaan teemavuoden ohjelmaan.

”Teemavuosi on erinomainen mahdollisuus tehdä entistä laajemmin näkyväksi myös järjestöjen tietoon ja syvälliseen asiantuntemukseen perustuvaa toimintaa. Teemavuosi kokoaa ison joukon tiedon äärellä toimivia, joten tämä on samalla hyvä sauma löytää uusia kumppaneita”, sanoo SOSTEn tutkija Anne Eronen.

Teemavuoden koordinaation ja viestinnän avulla resursseja voidaan hyödyntää tehokkaasti ja samalla lisätä tutkitun tiedon saavutettavuutta sekä näkyvyyttä paikallisesti ja valtakunnallisesti.

”Yhteistyön avulla tavoitamme laajaa näkyvyyttä ja uutta yleisöä tutkitulle tiedolle. Vahvistetaan yhdessä tutkitun tiedon merkitystä osana suomalaisten elämää”, innostaa Tutkitun tiedon teemavuoden pääsihteeri Riikka Mäkikoskela.

Jatkuva haku teemavuoden ohjelmaan on auki osoitteessa tutkittutieto.fi. Päätöksen ohjelmaan hyväksymisestä saa noin kahden viikon kuluessa. Sivuilta löytyy myös päivittyvä tapahtumakalenteri ja tarkemmat kriteerit.

Lue lisää ja hae mukaan teemavuoden ohjelmaan osoitteessa tutkittutieto.fi. Seuraa teemavuotta ja jaa teemavuoden viestiä Twitterissä, Facebookissa ja Instagramissa tunnisteilla #tttv21 ja #tutkituntiedonteemavuosi.

Lisätiedot