SOSTE perusti uuden verkoston vauhdittamaan sote-järjestöjen ilmasto- ja ympäristö­­työtä

Ihminen pitää käsissään pientä maapalloa.

Etusivu / Uutiset / SOSTE perusti uuden verkoston vauhdittamaan sote-järjestöjen ilmasto- ja ympäristö­­työtä

Yhä useampi sosiaali- ja terveysjärjestö on vahvistanut omaa ilmasto- ja ympäristötyötään. Myös SOSTEssa on työskennelty aiheen parissa jo useampi vuosi, olemme esimerkiksi tehneet poliittista vaikuttamista ja sidosryhmäyhteistyötä sekä tukeneet jäsenjärjestöjämme.

Lokakuussa sote-järjestöjen ilmasto- ja ympäristötyö otti uuden askeleen, kun SOSTE järjesti sote-järjestöissä ilmasto- ja ympäristöasioiden parissa työskenteleville verkostotapaamisen. Tapaamisessa keskusteltiin laajasti vihreän siirtymän asemasta sosiaali- ja terveyssektorilla sekä pohdittiin yhteistyötä innostuneissa tunnelmissa.

Tervetuloa mukaan SOSTEn ilmasto- ja ympäristöverkostoon

SOSTE järjestää jatkossa säännöllisesti tapaamisia ja toimintaa teemasta kiinnostuneille sote-järjestöjen ammattilaisille. Toiminnan tavoitteena on innostaa sote-järjestöjä mukaan ilmasto- ja ympäristötyöhön sekä tarjota työkaluja ja alusta tehokkaaseen yhteiseen vaikuttamiseen. Mukaan verkostoon ovat tervetulleita kaikki ilmasto- ja ympäristöaiheiden parissa työskentelevät sote-järjestöjen toimijat!

Verkosto vahvistaa sote-järjestöjen roolia vihreässä siirtymässä

Suomi tuskin ratkaisee omaa ilmasto- ja ympäristöpolitiikkaansa hopealuodeilla, vaan riittävä muutos vaatii monia toimia eri politiikan tasoilla. Hyvät käytännöt, positiiviset esimerkit ja asenteiden muutos eivät vaadi suurta budjettia tai syvällistä ymmärrystä luonnontieteistä. Tässä työssä sote-järjestöt sekä uusi verkosto voivat olla aktiivisesti mukana.

Samaan aikaan on tärkeää, että ihmisten hyvinvointia ja terveyttä edistävät järjestöt pitävät huolta, että Suomen ilmasto- ja ympäristöpolitiikkaa tehdään sosiaalisesti oikeudenmukaisesti sekä erityisesti haavoittuvien ryhmien tarpeet huomioiden.

Ilmoittaudu mukaan verkostoon!

Liity mukaan verkostoon täyttämällä tietosi ilmoittautumislomakkeessa.

Lisätietoja verkostosta ja sen työstä: