SOSTEn pääekonomistiksi Anni Marttinen


Etusivu / Uutiset / SOSTEn pääekonomistiksi Anni Marttinen
SOSTEn pääekonomisti Anni Marttinen
Anni Marttinen aloittaa SOSTEn pääekonomistina 10.1.2022. Kuva: Sara Nissén

SOSTEn uudeksi pääekonomistiksi on valittu Anni Marttinen. Marttinen siirtyy SOSTEn pääekonomistin tehtäviin SAK:sta. Aikaisemmin hän on työskennellyt myös Valtiovarainministeriössä, Euroopan keskuspankissa ja Suomen pankissa.

”Odotan innolla uusia pääekonomistin työtehtäviä. Arvostan SOSTEa yhteiskunnallisena vaikuttajana. SOSTEn rooli on tuoda sosiaali – ja terveysasiat politiikan keskiöön ja erityisesti talouspolitiikassa ne saattavat jäädä varjoon”, toteaa Anni Marttinen.

”Pääekonomistina tulen keskittymään erityisesti hyvinvointitalouteen ja sen merkityksen kasvattamiseen talouspolitiikassa. Talouspolitiikkaa tulee tehdä raameissa, jotka takaavat sosiaaliset minimivaatimukset hyvään, tasa-arvoiseen ja oikeudenmukaiseen elämään kaikille planetaarisissa rajoissa”, jatkaa Marttinen.

Ensi keväällä uudistetaan EU:n finanssipolitiikan sääntöjä, ja kansallisessa kehysriihessä keskiössä tulee olemaan talouspolitiikan kehysten mahdollinen uudistaminen. ”Näihin päätöksiin tulee soveltaa hyvinvointitalousajattelua”, muistuttaa Marttinen.

Anni Marttinen aloittaa SOSTEn pääekonomistina 10.1.2022.

Lisätietoja: Vertti Kiukas ja Anni Marttinen, 040 765 8584