SOSTEn podcast on #järjestöhommissa


Etusivu / Uutiset / SOSTEn podcast on #järjestöhommissa

SOSTE on aloittanut #Järjestöhommissa -podcastin tuottamisen. Podcastissa käsiteltävät aiheet liittyvät järjestöhommiin, ja erityisesti sote-järjestöihin. Käsittelyssä ovat järjestöpuolen kuumimmat ja puhuttelevimmat aiheet. Podcastin vakioäänenä on SOSTEn erityisasiantuntija Kirsi Marttinen, ja jokaisessa jaksossa on mukana vierailevia asiantuntijoita. Aloituksen kunniaksi SOSTE julkistaa kerralla ensimmäiset kaksi jaksoa:

Jakso #01 -Saavutettavuuslaki järjestöhommissa
Uusi saavutettavuuslaki astui voimaan 1.4. ja sitä pitää soveltaa portaittain 23.9. alkaen. Miten laki vaikuttaa järjestöihin? Pitääkö verkkosivut laittaa uusiksi, kaikki videot tekstittää, uhkaako AVI sanktioilla? Järjestöhommissa 1. jaksossa Kirsi Marttinen selvittää, mitä jokaisen järjestön pitäisi tietää saavutettavuuslaista. Mukana ovat Johanna Koskela Etelä-Suomen aluehallintovirastosta, erityisasiantuntija Timo Övermark Papunetistä, ja SOSTEn juristi Kirsi Väätämöinen.

Jakso #02 – Sote kaatui — miten nyt suu pannaan järjestöhommissa?
Sote-uudistusta valmisteltiin lähes neljä vuotta. Myös järjestöt olivat tiivisti mukana valmistelutyössä, niin valtakunnallisesti kuin maakunnissa. Menikö kaikki valmistelu hukkaan? Mitä nyt tapahtuu? Järjestöhommissa Kirsi Marttinen katsoo tulevaan yhdessä SOSTEn johtajan, varapääsihteerin Anne Knaapin, sekä Satakunnan Järjestö 2.0. -osaajien Marika Westergårdin ja Ulla Jäntin kanssa

Palautetta, sekä ehdotuksia podcastin käsiteltäviksi aiheiksi tai vieraiksi voi lähettää SOSTEn verkkosivujen palautelomakkeen kautta, tai sähköpostilla osoitteeseen kirsi.marttinen@soste.fi

Kolmas jakso ilmestyy jo ensi viikolla, ja käsittelyssä on tuolloin hallitusohjelmaneuvottelut. Miten hallitus muodostuu ja vieläkö hallitusohjelmaan voi vaikuttaa? Vieraina Milttonilta johtava neuvonantaja Elina Moisio ja SOSTEn pääekonomisti Jussi Ahokas.