Uusi verkosto kansalaistoiminnan johtamiseen


Etusivu / Uutiset / Uusi verkosto kansalaistoiminnan johtamiseen

SOSTE käynnistää toukokuussa kansalaistoiminnan johtamisen verkoston. Verkosto on tarkoitettu valtakunnallisten sosiaali- ja terveysalan järjestöjen järjestöjohtajille, järjestöpäälliköille, kansalaistoiminnan johtajille ja vastaaville, jotka ovat työssään vastuussa paikallisyhdistyskentän tuesta ja vapaaehtoistoiminnan kehittämisestä.

Verkoston tavoitteena on tarjota tukea yhdistystoiminnan ja vapaaehtoistoiminnan strategiseen johtamiseen ja kehittämiseen. Etsimme yhdessä vastausta kysymyksiin, mikä on yhdistystoiminnan lisäarvo nykyisen someverkostoitumisen rinnalla, miten tulevaisuuden järjestötoiminta tulisi organisoida ja miten kehitetään järjestöjen toimintaedellytyksiä ja toimintatilaa.

Kansalaisjärjestötoiminnan ydin esiin

Paikallisyhdistystoiminta ja vapaaehtoistoiminta ovat järjestötoiminnan ydintä, jossa kaivataan uusia malleja ja uusia tapoja ajatella asioita. Nuorten mukaan saaminen, sillan rakentaminen eri sukupolvien välille, rekisteröidyn ja rekisteröimättömän toiminnan yhteen sovittaminen sekä ylipäätään järjestökentän dynaamisuuden ja kattavuuden säilyttäminen ovat yhteisiä huolia, joiden ratkaisemissa kannattaa yhdistää voimia. Yhteistä vaikuttamista tarvitaan myös siinä, että järjestökenttä säilyttää autonomisuutensa ja resurssit toimintaan.

Verkosto tarjoaa mahdollisuuden työstää näitä kaikille yhteisiä haasteita ja tutustua muihin samojen ongelmien kanssa painiviin. Verkoston tavoitteena on keskittyä nimenomaan isoihin strategisiin kysymyksiin ja hakea suuntaa tulevaisuuteen. Laajan pohdinnan rinnalla kokemuksia voi jakaa myös järjestöhallinnon peruskysymyksistä.

Ilmoittaudu mukaan verkostoon

Ilmoittaudu mukaan kansalaistoiminnan johtamisen verkostoon. Ilmoittautumislomakkeella kysymme jo hiukan taustatietoja siitä, mitkä teemat ovat sinulle kiinnostavimpia uudessa verkostossa. Kun ilmoittaudut verkostoon, saat tietoa tulevista verkoston tapaamisista ja muuta ajankohtaista viestiä.

Osalllistu ensimmäiseen tapaamiseen

Kansalaistoiminnan johtamisen verkoston ensimmäisen tapaamisen teemana on Visioita vapaaehtoistoiminnasta: Miltä näyttää vapaaehtoistoiminta 2020-luvulla järjestöjen, yhdistysten ja vapaaehtoisten näkökulmasta?

[button class=”” text=”Ilmoittaudu käynnistytapaamiseen” url=”https://soste.kehatieto.fi/SosteKotisivut/ilmoittaudu_tapahtumaan.aspx?id=616″ ]