Yhdistyksen kokouskutsujen toimittaminen Postin lakon aikana


Etusivu / Uutiset / Yhdistyksen kokouskutsujen toimittaminen Postin lakon aikana

Yhdistyksen jäsenet käyttävät päätösvaltaansa yhdistyksen kokouksessa. Yhdistyksen säännöissä on mainittava miten ja missä ajassa yhdistyksen kokous on kutsuttava koolle. Kokouskutsu voidaan toimittaa esimerkiksi yhdistyksen kotisivulla, lehti-ilmoituksin, postitse tai sähköpostitse.

Kokouskutsun tulee tavoittaa yhdistyksen jäsenet myös postin lakon aikana. Yhdistyksen on siten suositeltavaa lakon aikana käyttää postin rinnalla myös muita keinoja kokouskutsujen toimittamiseen.

Kutsuvaatimusten sivuuttaminen aiheuttaa päätöksen moitteenvaraisuuden jopa mitättömyyden. Mikäli kutsu on sääntöjen mukaan mahdollista toimittaa muutoin kuin postitse, tulee lakon aikana käyttää tätä kutsutapaa. Postin lakko voi aiheuttaa yhdistykselle ongelman, mikäli yhdistyksen kokouskutsu voidaan sääntöjen mukaan toimittaa vain postitse. Mikäli säännöt edellyttävät tätä, on lakon aikana suositeltavaa käyttää silti myös muuta kutsutapaa. Jos kutsu yhdistyksen kokoukseen saadaan toimitettua jäsenille muulla tavalla, ei jäsenen mahdollisuus osallistua päätöksentekoon vaarannu.

Yhdistyksen harkinnassa on, mikä kutsutapa soveltuu parhaiten yhdistykseen. Vaihtoehtoiset kutsutavat ovat sallittuja ja suositeltavia. Parasta kutsutapaa on hyvä pohtia myös yhdistyksen sääntöjä muutettaessa.