Digipalveluiden ajankohtaisia teemoja


Etusivu / Tapahtumat / Digipalveluiden ajankohtaisia teemoja
Missä:
Verkkotilaisuus
Milloin:
12.3.2024 13:00 – 12.3.2024 14:00
Kenelle:
avoin kaikille aiheesta kiinnostuneille

Järjestöjen palvelutietovarannolla saat palvelut näkyviksi tiedon avulla. Palvelutietovaranto on keskitetty tietovaranto, johon niin julkiset toimijat kuin järjestöt kuvaavat toimintaansa ja palveluitaan. Palvelutietovarantoon tallennettu tieto on avointa dataa, jota voidaan hyödyntää erilaisissa palveluissa. Palvelutietovarantoa ylläpitää Digi- ja väestötietovirasto. Webinaarissa kuulet, miten oma järjestösi pääsee mukaan ja mitä hyötyä palvelutietovarantoon liittymisestä on järjestöllesi.

Digi-HTA-arvioinnit ovat palvelun käyttäjän ja sote-ammattilaisten tukena. Digi-HTA on sosiaali- ja terveydenhuollon sekä hyvinvoinnin digitaalisia tuotteita ja palveluja varten kehitetty menetelmä. Sen avulla arvioidaan tuotteen tai palvelun soveltuvuutta alan asiakkaiden ja työntekijöiden käyttöön. Digi-HTA-arviointeja tuottava Kansallinen HTA-koordinaatioyksikkö FinCCHTA antaa arviointien perusteella suosituksia sovelluksen käytöstä ja käytettävyydestä. Webinaarissa kuulemme mm. siitä, miten kansalaiset ja järjestöt voivat hyödyntää arviointeja.

Ilmoittautuminen

Webinaari toteutetaan Teams-alustalla. Linkki ilmoittautuneille lähetetään sähköpostilla päivää ennen webinaaria.

13.00

Tilaisuuden avaus

  • Sanna Kaijanen POTKA-verkoston puheenjohtaja
13.05

Suomi.fi-palvelutietovarannon (PTV) ja hyte-palvelukonseptin merkitys järjestöille

  • Miia Pauna, erityisasiantuntija ja
  • Niina Hakala, erityisasiantuntija, Digi- ja väestötietovirasto

Keskustelua

13.30

Kuinka Digi-HTA-arvioinnit voivat tukea sosiaali- ja terveydenhuollon mobiilisovellusten sekä digitaalisten palveluiden valintapäätöksiä?

  • Jari Haverinen, erikoissuunnittelija, Kansallinen HTA-koordinaatioyksikkö (FinCCHTA)

Keskustelua

14.00

Tilaisuuden päätös