Järjestöjohtajien seminaari 2019


Etusivu / Tapahtumat / Järjestöjohtajien seminaari 2019
Missä:
Hotelli Korpilampi Espoo
Milloin:
30.1.2019 08:30 – 30.1.2019 13:15
Kenelle:
Allianssin, Olympiakomitean ja SOSTEn jäsenjärjestöjen puheenjohtajille ja toiminnanjohtajille

Mitä Suomessa tapahtuu tulevalla hallituskaudella? Mikä on järjestöjen ja kansalaistoiminnan rooli tulevaisuudessa? Miten käy kolmannen sektorin rahoituksen?

Tulevaisuutta emme voi ennustaa, mutta yhdessä voimme – ja meidän pitää – vaikuttaa kansalaisyhteiskunnan ja kansalaisjärjestöjen tekemän työn puolesta entistä voimakkaammin. Se taas edellyttää yhteistä keskustelua, ideointia, tiedon ja kokemusten jakamista sekä yhteistyöstä sopimista.

Seminaarissa valmistaudutaan tulevaan hallituskauteen kansalaisjärjestöjen näkökulmasta, käydään keskustelua päättäjien kanssa ja verkostoidutaan kollegoiden kesken.

Tapahtuma on tarkoitettu Allianssin, Olympiakomitean ja SOSTEn jäsenjärjestöjen puheenjohtajille ja toiminnanjohtajille.

Seminaari järjestetään Hotelli Korpilammella Espoossa. Osallistumismaksuun sisältyy yhteiskuljetus Helsingin keskustasta Korpilammelle. Osallistu seminaariin myös Facebookissa.

Ohjelma

Tiistai 29.1.

8:30

Yhteiskuljetus Helsingistä Korpilammelle, lähtö Mikonkadun tilausajopysäkiltä

9:30

Ilmoittautuminen ja aamukahvit, näyttelyyn tutustuminen

10:15

Järjestöjen tervehdys: Allianssi, Olympiakomitea ja SOSTE

Avaussanat: perhe- ja peruspalveluminsteri Annika Saarikko

Kuva järjestöjen ympärillä muuttuvasta maailmasta, Petri Rajaniemi

11:15

Lounas

13:15

Arpajaislain uudistaminen -säilyykö yksinoikeus?, Katriina Laitinen, lainsäädäntöjohtaja, sisäministeriö

Paneelikeskustelu: vaikeuksia vai mahdollisuuksia järjestöjen rahoitukseen arpajaislain uudistuksen myötä? Keskustelemassa lainsäädäntöjohtaja Katriina Laitinen, sisäministeriö, johtava asiantuntija Saini Mustalampi, THL ja pääsihteeri Kimmo Levä, Suomen museoliitto.

14:00

Tauko, siirtyminen rinnakkaisseminaareihin

14:15

Kansalaisjärjestöjen rahoituksen tulevaisuus – rahoituksen rinnakkaisseminaarit: Julkinen rahoitus (EU-rahoitus), Kansalaisrahoitus, Yritysrahoitus (Valitse ilmoittautumislomakkeella, mihin rinnakkaisseminaariin osallistut)

15:15

Kahvitauko ja majoittuminen ja näyttelyyn tutustuminen

16:00

Milloin ihminen on parhaimmillaan? – Aivotutkimuksen näkökulmia johtamiseen, kasvatustieteen professori, aivotutkija Minna Huotilainen, Helsingin yliopisto

17:00

Päivän ohjelma päättyy

19:00

Illallinen

Keskiviikko 30.1.

9:00

Päivän ohjelma alkaa: Export money, import problems? Velipekka Nummikoski, varatoimitusjohtaja, Veikkaus

Järjestöonnistujat: Osallistujien lyhyet alustukset järjestöjen onnistumisista pienryhmissä, jonka jälkeen keskustelua. Teemat: kokoaan suurempi järjestö, strategia- ja organisaatiouudistuksen äärellä, vapaaehtoistoimijoiden tukeminen ja motivointi, toimintatavan ja -kulttuurin muutos, osaamisen tunnistaminen ja toimijoiden arvostuksen nostaminen

10:30

Kahvitauko, huoneiden luovutus ja näyttelyyn tutustuminen

11:00

Luottamus, rohkeus ja toivo – Johtamisen 3 kivijalkaa, toimitusjohtaja Merja Ylä-Anttila, YLE

Päätössanat: Allianssi, Olympiakomitea, SOSTE

12:15
Lounas ja näyttelyyn tutustuminen
13:15

Yhteiskuljetus Korpilammelta Helsinkiin, paluu Mikonkadun tilausajopysäkille

Esteettömyys

Hotelli Korpilammen tilat ovat esteettömät. Kokoustilat ovat kahdessa kerroksissa ja kulkeminen tilasta toiseen onnistuu hissillä. Ravintolasalissa osa pöydistä sijoittuu alatasanteelle, minne on muutama rappunen. Ylätasanteen pöytiin on esteetön kulku. Kokoushuoneiden sisäänkäynneillä on varauduttava pieniin, 2 cm korkeisiin kynnyksiin.

Jos tarvitset invavarustellun hotellihuoneen tai induktiosilmukan kokoustiloihin, ilmoitathan siitä ilmoittautumislomakkeen kohdassa ”Muita huomioita”.

Avustajat ja tulkit osallistuvat tilaisuuteen maksutta, mutta heiltä laskutetaan todelliset tarjoilu- ja majoituskulut. Ilmoitathan mahdollisesta avustajasta tai tulkista ilmoittautumislomakkeen kohdassa ”Muita huomioita”.

Hotelli Korpilammesta lisää verkkosivulla.

Hinnat ja ilmoittautuminen

Katso mm peruutusehdot käytännön infoa-sivulta.

  • Osallistumismaksu (majoitus yhden hengen huoneessa) 240 euroa/hlö.
    Osallistumismaksu sisältää täysihoidon (ohjelman, kaikki ohjelmassa mainitut ruokailut ja tarjoilut, majoituksen sekä edestakaisen yhteiskuljetuksen).
  • Osallistumismaksu (kahden hengen huoneessa) 190 euroa/hlö.
    Osallistumismaksu sisältää täysihoidon (ohjelman, kaikki ohjelmassa mainitut ruokailut ja tarjoilut, majoituksen sekä edestakaisen yhteiskuljetuksen).
  • Osallistumismaksu ilman majoitusta 150 euroa/hlö.

Lisätietoja

Outi Majanen erityisasiantuntija