Järjestö­viestinnän päivä 2023


Etusivu / Tapahtumat / Järjestö­viestinnän päivä 2023

Miten saan ystäviä, rahaa ja vaikutusvaltaa?

Missä:
BioRex Tripla, Fredikanterassi 1
Milloin:
16.11.2023 09:00 – 16.11.2023 16:00
Kenelle:
SOSTEn jäsenjärjestöjen viestijöille, asiantuntijoille ja johtajille
Hinta:
149 euroa sisältää aamu- ja iltapäiväkahvit (huom. lounas on omakustanteinen)

Sosiaali- ja terveysjärjestöt tarvitsevat ystäviä, rahaa ja vaikutusvaltaa. Tarvitsemme ystäviä, jotka tukevat, kannustavat ja kertovat eteenpäin järjestöjen tekemästä tärkeästä työstä. Tarvitsemme rahaa, jotta voimme vaikuttaa sekä tarjota apua sitä tarvitseville ihmisille. Tarvitsemme vaikutusvaltaa, jotta voimme muuttaa maailmaa ja parantaa niiden ihmisten elämää, joiden eteen teemme työtämme.

Järjestöviestinnän päivä tarjoaa sosiaali- ja terveysjärjestöjen viestinnän ammattilaisille, asiantuntijoille sekä johtajille ainutlaatuisen tilaisuuden verkostoitua ja kuulla kokeneiden viestinnän ja vaikuttamisen asiantuntijoiden ajatuksia. Tapahtuman aikana jaetaan arvokasta tietoa onnistuneista viestinnän ja vaikuttamisen käytännöistä sekä tutustutaan ihmisiin menestystarinoiden taustalla. Tutustu ohjelmaan ja puhujiin.

OHJELMA

9.00 KAHVI 

9.30 ONNISTUMISEN ASKELMERKIT – Millä eväillä järjestö huomataan?

11.00 LOUNAS (omakustanne)

12.00 RINNAKKAISOHJELMAA

SALI 1: VIESTINTÄÄ VIILAAMASSA – Mitä voimme tehdä vielä paremmin?

SALI 2: KAIKKI VIESTIVÄT – Mikä on johdon rooli viestinnässä?

13.30 ILTAPÄIVÄKAHVI 

14.00 KOKO MAAILMA MUKAAN – Miten viestintä muutetaan toiminnaksi?

15.30 PÄÄTÖSSANAT

Ohjelman jälkipuinti Urban Rabbit Gastro Barissa

Varsinaisen ohjelman jälkeen järjestetään verkostoitumistilaisuus, jossa käydään läpi päivän antia ja verkostoidutaan muiden viestinnästä kiinnostuneiden kanssa. Jälkipuinnin fasilitoi yhteiskunnalliseen viestintään erikoistunut Noon Kollektiivi.

PUHUJAT

Larri Himma

Viestinnän asiantuntija, Finnwatch ry

Larri on viestinnän moniottelija, jota motivoi vaikuttava, yllättävä ja tuntemuksia herättävä viestintä. Larri on työskennellyt viestinnän asiantuntijana Eettisen kaupan puolesta ry:llä, jossa hän on pistänyt itsensä likoon hauskoilla videoilla vakavista aiheista. Tällä hetkellä Larri ajaa vastuullisempaa yritystoimintaa Finnwatchilla. Larrin työkalupakkiin kuuluu yhteiskunnalliseen muutokseen tähtäävät videot, kuvat, tekstit ja some-kampanjointi.

Tutustu Larriin: LinkedIn | X

Laura Kolu

Toimituspäällikkö, STT Suomen Tietotoimisto

Lauralla on vankka kokemus mediatyöstä. Laura on työskennellyt STT:ssä 20 vuotta toimittajana, uutispäällikkönä ja nyt toimituspäällikkönä. STT:n toimituspäällikkönä Laura pohtii joka päivä seuraavien päivien uutisaiheita: mihin tartutaan, mikä lukijoita kiinnostaa ja miten jutuista saadaan sellaisia, että niitä halutaan lukea? Laura myös kouluttaa uusia toimittajia. Toimittajana työskennellessään Laura oli myös paljon tekemissä järjestöjen kanssa, erityisesti sosiaali- ja terveystoimittajana. 

Tutustu Lauraan: LinkedIn | X

Riikka Kämppi

Senior Advisor, Public Relations CMI — Martti Ahtisaari Peace Foundation

Riikka on pitkän linjan viestinnän tekijä ja yhteiskunnallinen vaikuttaja. Uransa aikana Riikka on vetänyt lukemattomia kampanjoita sekä innostanut ihmisiä mukaan toimimaan ja viestimään uusilla tavoilla. Riikalla on tarkka näkemys siitä, miten viestintä pidetään kiinni ajassa ja miten viestintäympäristön muutokset vaikuttavat omaan tekemiseen. Tällä hetkellä Riikka työskentelee CMI – Martti Ahtisaari Peace Foundationissa. Riikka tunnetaan myös Pekka Haaviston presidentinvaalikampanjan vetäjänä, Suomen UNICEFin viestintä- ja markkinointijohtajana sekä Nenäpäivän äitinä.

Tutustu Riikkaan: LinkedIn | X

Panu Mäenpää

Johtaja ja johtava neuvonantaja — Miltton Networks Oy

Panulla on yli kymmenen vuoden kokemus viestinnän parissa, niin strategisessa suunnittelussa kuin toteutuksessa sekä yhteiskunnallisen kampanjoinnin saralla. Viestintätoimistokokemuksen lisäksi hän on työskennellyt useammassa yleishyödyllisessä kolmannen sektorin järjestössä sekä viimeisimpänä mediasuhteista ja yrityskulttuurista vastaavana johtajana VR Groupissa. ​Tällä hetkellä Panu työskentelee johtajana ja johtavana neuvonantajana Miltton Networks oy:ssä.
Vapaa-ajallaan Panu on keskittynyt muuttamaan maailmaa ja edistämään ihmisoikeuksia järjestötoiminnan kautta. Panu on aiemmin toiminut Seta ry:n ja Helsinki Pride -yhteisön puheenjohtajana useamman vuoden ja on tällä hetkellä Ihmisoikeusliiton johtokunnan puheenjohtaja.

Tutustu Panuun: LinkedIn | X

Matleena Pio

Viestintäsuunnittelija, Verohallinto

Matleenalle on kertynyt kokemusta niin mediasta, viestintäalan yrittäjyydestä kuin erilaisista ja eri kokoisista organisaatioviestinnän työpaikoista. Matleena on työskennellyt muun muassa Aamulehdessä, kunta-alalla ja kansainvälisessä pörssiyhtiössä. Verohallinnossa Matleena on työskennellyt vuodesta 2017 lähtien. Myös Verohallinnossa kokemusta on kertynyt erilaisista viestinnän tehtävistä, kuten työyhteisöviestinnästä, häiriöviestinnästä ja somemanageroinnista. Tällä hetkellä päätyö on media- ja sometyössä sekä erilaisten häiriötilanteiden viestinnässä. 

Tutustu Matleenaan: LinkedIn | Xpilkunviilaaja.fi

Jussi Salmi

Viestintäjohtaja, HUS

Jussi Salmi toimii tällä hetkellä HUSin viestintäjohtajana. Sitä ennen Jussi on työskennellyt kymmenen vuotta ympäristöministeriön viestintäjohtajana sekä viestintätehtävissä YK:n pääsihteeristössä New Yorkissa, Viestintävirastossa ja Helsingin kaupungilla, ohjelmapäällikkönä Ylellä ja viestinnän tutkimustehtävissä, myös yksityisellä sektorilla. Jo vuosia Jussi on korostanut viestinnän roolia johdon ja koko organisaation strategisena kumppanina.

Tutustu Jussiin: LinkedIn | X

Maria Teikari

Strategiajohtaja, Yhteiskunta-alan korkakoulutetut ry

Maria on johtamisen ja työelämän kehittämisen ammattilainen, jonka tavoitteena on tehdä ihmisistä parempia johtajia. Tällä hetkellä Maria työskentelee Yhteiskunta-alan korkeakoulutetuissa strategiajohtajana. Maria on työelämäyhteisö Ompeluseuran toinen perustaja ja kirjoittanut työelämäteesejään yhteisteokseen Työelämän kapinalliset.

Tutustu Mariaan: LinkedIn | X

Emma Winiecki

Viestinnän päällikkö, YK:n tasa-arvojärjestö UN Women Suomi

Emma on feministi, aktivisti ja tasa-arvotyön asiantuntija, jonka urapolku on kulkenut Suomen lisäksi Intian, Brasilian, Tansanian ja Yhdysvaltojen kautta. Emma on työskennellyt erilaisissa viestintä- ja asiantuntijarooleissa useissa järjestöissä, kuten globaalin feministisen Girls’ Globe-verkoston viestinnän johtajana, sekä tehnyt teknologiaan ja innovaatioihin liittyviä toimeksiantoja mm. Plan International-järjestölle ja Ulkoministeriölle. Elokuusta 2020 lähtien Emma on työskennellyt YK:n tasa-arvojärjestö UN Women Suomella. Emmalle viestinnässä tärkeintä on sen potentiaali yhteiskunnallisen muutoksen aikaansaamisessa. Viestintä on Emmalle työkalu kertoa suurelle yleisölle tarinoita, jotka liian usein jäävät kuulematta, sekä edistää tärkeitä teemoja ja arvoja, kuten ihmisoikeuksia, tasa-arvoa ja antirasismia.

Tutustu Emmaan: LinkedIn | X | UN Women Suomi 

Lisätietoja: