Kansainvälisen sosiaalipolitiikan iltapäivä


Etusivu / Tapahtumat / Kansainvälisen sosiaalipolitiikan iltapäivä
Missä:
SOSTE Helsinki
Milloin:
17.1.2019 13:00 – 17.1.2019 15:00

SOSTE, Yliopistonkatu 5, Helsinki
Jungman-sali, 6. kerros

Tapahtuman teemana on konfliktien ja kriisien ehkäisy kansallisena ja kansainvälisenä haasteena.

Konfliktit ovat luonnonkatastrofien ohella merkittävimpiä sosiaalisten ja humanitaaristen kriisien ja köyhyyden taustatekijöitä. Konfliktien ja kriisien ennaltaehkäisy on monessa mielessä hyödyllisempää ja myös taloudellisesti kannattavampaa kuin niiden seurausten jälkihoito. Konfliktien ehkäiseminen voi pelastaa monen ihmisen elämän ja estää konfliktien ihmisille aiheuttamia kärsimyksiä, köyhtymistä ja muita vakavia seurauksia. Konflikteja ennaltaehkäisevällä toiminnalla voidaan myös estää mm. taloudellisia tappioita, elinalueiden turmeltumista, sosiaalisen, taloudellisen ja kulttuurisen toimintaympäristön tuhoutumista sekä muita ihmisten hyvinvointiin vaikuttavia kauaskantoisia seurauksia.

Tilaisuudessa valotetaan mm. sitä, mitä suomalaiset järjestöt tekevät konfliktien ehkäisyn ja ratkaisemisen hyväksi, miten konfliktien rauhanomaista ratkaisua edistetään kotimaisilla ja kansainvälisillä areenoilla, miten luottamusta ja dialogia rakennetaan konfliktitilanteissa, mitä oppeja kansainvälisestä konfliktinratkaisusta voi tuoda kotimaahan ja miten edistää kestävää rauhaa.

Tilaisuus on tarkoitettu sosiaali- ja terveysjärjestöjen työntekijöille, kansainvälisten asioiden parissa toimiville asiantuntijoille, sosiaali- ja terveydenhuollon työntekijöille, tutkijoille, opiskelijoille sekä aiheesta kiinnostuneille. Tilaisuus on maksuton.

SOSTE järjestää tilaisuuden yhdessä Suomen ICSW toimikunnan ja Sosiaalipoliittisen yhdistyksen kanssa.

Ohjelma

13:00

Tarjolla kahvia, teetä ja pientä syötävää

13:20

Tilaisuuden avaus, Ronald Wiman, Suomen ICSW-toimikunnan puheenjohtaja

13:30

Keskustelemassa, Anisa Doty, ohjelmajohtaja, Kansainvälinen solidaarisuussäätiö, Oskari Eronen, Head, Policy & Learning, Crisis Management Initiative (CMI), Amu Urhonen, puheenjohtaja, Kynnys ry, keskustelun vetäjänä: pääsihteeri Kristiina Kumpula, Suomen Punainen Risti

15:00
Tilaisuus päättyy