Sosiaalisten innovaatioiden päivä 7.11.2023


Etusivu / Tapahtumat / Sosiaalisten innovaatioiden päivä 7.11.2023

Sosiaalisten innovaatioiden päivä järjestetään ensimmäistä kertaa. Päivä käynnistyy kaikille yhteisellä Helsingistä striimattavalla aamupäiväosuudella ja jatkuu iltapäivällä Helsingissä ja satelliittitilaisuuksissa.

Iltapäivätapahtumat ovat erillisiä tapahtumia eri puolilla Suomea.

Missä:
Helsingin kaupungintalon Tapahtumatori
Milloin:
7.11.2023 09:00 – 7.11.2023 16:00
Kenelle
Sosiaalisten innovaatioiden kehittäjät ja verkostot sekä rahoittajat

Tapahtuma kokoaa yhteen sosiaalisten innovaatioiden kehittäjät ja verkostot sekä rahoittajat. Tarjolla on puheenvuorojen ja paneelien lisäksi case-esittelyitä ja verkostoitumista. Tilaisuus on maksuton. Helsingin tilaisuuteen paikan päällä osallistuminen edellyttää ilmoittautumista.

Tapahtuma

Tapahtuman järjestää Sosiaalisten innovaatioiden osaamiskeskuksen valmistelu ja pilotointi -hanke.

Ohjelma

Tilaisuuden juontajana toimii Kukunori ry:n toiminnanjohtaja Markus Raivio

Klo 09.00–09.30 Ilmoittautuminen ja aamukahvit

Klo 09.30–09.45 Tilaisuuden avaussanat: Miten ja milloin alettiin puhua sosiaalisista innovaatioista. Ilkka Taipale, Helsingin kaupunginvaltuuston jäsen

Klo 09.40–10.05 Sosiaalisten innovaatioiden ekosysteemin erilaiset toimijat ja toimijaverkostot. Tuula Jäppinen, erikoissuunnittelija, THL

Klo 10.05–10.45 Sosiaalinen innovaatioiden arviointikehikko. Farid Ramadan, kehittämispäällikkö Kuntoutussäätiö

Klo 10.45–11.05 Hyviä kokemuksia osaamiskeskuksesta. Anna Tengqvist, koordinaattori, Ruotsin Sosiaalisten innovaatioiden osaamiskeskus

Klo 11.05–11.50 Rahoittajan näkemys sosiaalisten innovaatioiden rahoittajana paneelikeskusteluna

Klo 11.50–12.00 Helsingin tapahtuman iltapäivän esittely.

Tilaisuuden juontajana toimii Kukunori ry:n toiminnanjohtaja Markus Raivio.

Klo 12.00–13.00 Omakustanteinen lounastauko

Klo 13.00–14.00 ”Innokylän leijonanluola”

Klo 14.00–14.30 Iltapäiväkahvit

Klo 14.30–15.00 Rahoittajaraadin jäsenet kommentoivat esitettyjä ratkaisuluonnoksia

Klo 15.00–15.45 Tilaisuuden päättäminen

Satelliittitapahtumat

Mikkelissä Heikommassa asemassa olevien digitaitojen ja siten työelämäosallisuuden vahvistaminen 

Mikkelin tilaisuus on peruuntunut.

Kuopiossa Pohjois-Savon sosiaaliset innovaatiot

Tervetuloa sosiaalisten innovaatioiden kehittäjät, verkostot ja rahoittajat ensimmäistä kertaa toteutettavaan Pohjois-Savon sosiaalisten innovaatioiden päivän satelliittitapahtumaan Savonia AMK:n kampukselle Kuopioon.

Tavoitteena on vahvistaa yhteistä ymmärrystä sosiaalisista innovaatioista ja ilmiölähtöisyydestä, tutustua erilaisiin sosiaalisiin innovaatioihin ja pohtia yhdessä, miten edistää yhteistyötä ja kuinka jatketaan eteenpäin. 

PARASTA ITÄÄ!- hanke alustaa iltapäivään. Lämmittelynä kuullaan kokemuksia sosiaalisesti vahvistavasta pelitoiminnasta ja Siilinjärven osallistavasta budjetoinnista. Keskusteluun toivotaan nostoja osallistujilta Pohjois-Savon sosiaalisista innovaatioista ylimaakunnallisuutta unohtamatta. Aikaa on myös verkostoitumiselle ja iltapäiväkahveille. Päivän päätteeksi keskustellaan sosiaalisten innovaatioiden ekosysteemi Pohjois-Savossa? Miten edistää yhteistyötä ja miten tästä eteenpäin?

Kajaanissa teemana kiertotalous ja kestävä kehitys

Kajaanin etätapahtuma on peruuntunut.

Helsingissä kaupunkien kyvykkyydet sosiaalisissa innovaatioissa – mahdollistaja, välittäjä ja suunnannäyttäjä

Päivän päätteeksi satelliittitilaisuus kutsuu yhteen kunta- ja kaupunkitoimijat keskustelemaan kaupunkien roolista sosiaalisten innovaatioiden ekosysteemin vahvistajana. Tilaisuuden alussa kuullaan Demos Helsingin alustus opeista sosiaalisten innovaatioiden arvosta ja edistämisestä alue- ja paikallistasolla. Tilaisuus järjestetään sosiaalisten innovaatioiden päivän päätteeksi 7.11. klo 17 eteenpäin Demos Helsingin tiloissa osoitteessa Mechelininkatu 3 D.

Mitä ovat lastensuojelun sosiaaliset innovaatiot?

Sosiaaliset innovaatiot lastensuojelussa -koordinaatiohanke järjestää Sosiaalisten innovaatioiden päivän satelliittitapahtuman. Satelliittitapahtuman aiheena on lastensuojelun sosiaaliset innovaatiot. 

Tutustu sosiaalisiin innovaatioihin aamun yleisessä Sosiaalisten innovaatioiden osaamiskeskuksen tilaisuudessa (lue lisää tilaisuudesta Innokylän verkkosivuilta) ja syvenny sen jälkeen SOILA-hankkeen iltapäivän tilaisuudessa lastensuojelun sosiaalisten innovaatioiden teemaan: Millainen on lastensuojelun tulevaisuusnäkymä?

Iltapäivän tilaisuudessa pureudutaan seuraaviin kysymyksiin: Miten rakennetaan kumppanuus sosiaalisen innovaation ja käytännön välillä? Miten paikallisessa ekosysteemissä tapahtuu muutos innovaatioiden avulla? Päivän kv-alustus tulee Italiasta, jossa kumppanuusmallia on rakennettu vuodesta 2011 lähtien. Pääset myös keskustelemaan itse näistä teemoista päivän lopuksi pienemmissä porinaryhmissä.

Lue lisää

Lisätiedot