Yhdistysten vuosikokoukset etänä – Case Suomen Ladun kevätkokous


Etusivu / Tapahtumat / Yhdistysten vuosikokoukset etänä – Case Suomen Ladun kevätkokous
Missä:
Verkkotilaisuus
Milloin:
14.5.2020 14:00 – 14.5.2020 15:00

Poikkeuksellinen kevät on vaikeuttanut yhdistysten vuosikokousjärjestelyjä. Toisaalta se on rohkaissut järjestöjä ja yhdistyksiä uusiin kokeiluihin! Poikkeuslaki mahdollistaa tällä hetkellä vuosikokouksen siirtämisen ja etäosallistumismahdollisuuden tarjoamisen vuosikokouksiin riippumatta siitä, ovatko nämä toimintatavat mainittuna yhdistyksen säännöissä. Vuosikokouksia kokevan webinaarisarjamme päätösosassa kuulemme käytännönläheisen esimerkin siitä, kuinka Suomen Latu toteutti oman kevätkokouksensa etäyhteyksin.

Suomen Latu on 185 jäsenyhdistyksen ulkoilujärjestö, jolla on jäseniä yli 88 000 eri puolilla Suomea. Suomen Ladun säännöt ovat mahdollistaneet kokouksiin osallistumisen etäyhteyksillä jo vuosia, mutta ennen tätä kevättä etäosallistumista ei oltu hyödynnetty. Aikaisempina vuosina vuosikokoukset on streemattu, jotta niiden seuraaminen on ollut mahdollista myös etänä.

Webinaarissa Suomen Ladun toiminnanjohtaja Eki Karlsson sekä järjestöpalveluiden vastaava Kirsi Uusitalo kertovat, kuinka kokoukseen valmistauduttiin, miten käytännön järjestelyt kokouksessa sujuivat, miten äänestäminen toteutettiin ja millaista palautetta osallistujat antoivat. Lopuksi he jakavat kokemuksiaan siitä, mitä he järjestönä saivat ja oppivat etäkokouksen järjestämisestä. Webinaarissa mukana on myös SOSTEn lakimies Patrik Metsätähti, jolle järjestöjen tukeminen juridisten kysymysten ja ongelmien ratkaisemisessa on tuttua.

Webinaari järjestetään Zoom -verkkokokoustyökalulla. Lähetämme osallistumislinkin ilmoittautuneille päivää ennen tilaisuutta.

Tervetuloa mukaan!

Tilaisuuden toteuttaa yhteistyössä Opintokeskus Sivis, Suomen Latu ry ja SOSTE Suomen sosiaali ja terveys ry

Tilaisuuden tallenne on katsottavissa jälkikäteen myös tekstitettynä.

Lisätiedot

Opintokeskus Sivis: Annika Tahvanainen-Jaatinen,  annika.tahvanainen-jaatinen@ok-sivis.fi