SOSTE kutsuu kaikki sosiaali- ja terveysalan järjestöt mukaan viestimään yhteisen Onneksi on joku -sateenvarjon alla. Tavoitteena on, että Onneksi on joku -viesti tavoittaa kaikki Suomessa.
Poikkeukselliset ajat ovat heikentäneet monen ihmisen tilannetta entisestään. Samalla sote-järjestöjen merkitys on korostunut ja järjestöt ovat entistä enemmän paikanneet poikkeustilanteessa julkisten palveluiden puutteita ja olleet ihmisten tukena.
Kuntavaalien lähestyessä on erityisen tärkeää tehdä näkyväksi järjestöjen työ ja sen arvo, merkitys ja vaikutus yhteiskunnassa. Meidän pitää mahdollisimman konkreettisesti näyttää, millaista tukea, turvaa ja iloa ihmisille, ihmisryhmille ja koko yhteiskunnalle järjestöissä saadaan aikaan.
Tämä on tavoitteena Onneksi on joku -kampanjassa. Kun kaikki sote-alan järjestöt käyttävät ääntään yhdessä, meidät varmasti kuullaan. Nyt tarvitaan aktiivista, tehokasta ja yhtenäistä viestiä ja viestintää. Tehtävämme on saada yhteiskunta havahtumaan ajatukseen, että onneksi sote-järjestöjä on. Onneksi on joku.
Kampanjoidaan kuntavaalikeväänä
SOSTE on tuottanut Onneksi on joku -kampanjointiin aineistoa, jota järjestöt saavat hyödyntää omassa toiminnassaan vapaasti. Mitä useampi meistä vie eteenpäin yhteistä viestiä, niin sitä useamman se myös tavoittaa. Tule mukaan ja kerro kaikille. Onneksi on joku.
Kampanjan teksti- ja some-sisältöjä voivat kaikki järjestöt ryhtyä tuottamaan ja jakamaan heti mutta varsinainen kuntavaalikampanja alkaa 1.3. ja jatkuu huhtikuun vaaleihin saakka. SOSTE jakaa järjestöjen viestejä omissa some-kanavissaan. Kannustamme myös kaikkia jakamaan toistemme tekemiä tarinoita ja tuotoksia niin saamme järjestöjen äänelle vahvistimen ja voimaa kampanjalle. Muista siis käyttää kampanjan #onneksionjoku-tunnusta sekä häsää #kuntavaalit.
Tukea ja materiaalia viestintään
- Ohjeet ja tukimateriaali koottuna pdf-tiedostona
- Materiaalipankki (muokattavat somekortit, tunnukset, videoplanssit ja tunnusmusiikki)
- Sparrataan toisiamme ja jaetaan vinkkejä SOSTE järjestöviestijöiden Facebook-ryhmässä
- Ilmoittaudu mukaan kampanjaan, niin saat tiedon sähköpostiisi uusista materiaaleista ja avauksista
- Lisätiedot: viestinnän asiantuntija Saara Paajanen
Muut teeman artikkelit
SOSTEn kymmenvuotisjuhlissa välittyi ilo ja jälleennäkemisen riemu
Kansalaisyhteiskunta SOSTE juhlisti kymmenvuotista taivaltaan iloisissa, mutta samalla myös arvokkaissa tunnelmissa Helsingin Musiikkitalolla. Paikalle oli kokoontunut parisen sataa järjestöjen ja keskeisten sidosryhmien edustajaa ja päättäjää sekä SOSTEn omaa väkeä. Päällimmäisenä tunnelmana välittyi ihmisten ilo ja riemu kohdata toisensa pitkien koronavuosien jälkeen. Juhlissa kuultiin erilaisia tervehdyksiä ja puheenvuoroja jazztrio TRIn musisoinnin lomassa sekä ennen kaikkea vaihdettiin kuulumisia. […]
Valtionavustuslain muuttaminen valmisteilla: kasvaako järjestöjen hallinnollinen taakka?
Kansalaisyhteiskunta Lain muutosehdotukset liittyvät hallitusohjelman tavoitteeseen vauhdittaa harmaan talouden vastaisia toimia. SOSTEn mielestä harmaan talouden vastaiset toimet ovat erittäin tärkeitä, mutta lakiesitysluonnoksessa on ongelmia yleishyödyllisen yhdistystoiminnan kannalta. On epäselvää, miksi harmaan talouden torjuntaa koskevaa sääntelyä ollaan ulottamassa yleishyödylliseen yhdistystoimintaan, joka ei ole luonteeltaan taloudellista. Yleishyödylliset yhdistykset eivät saa tuottaa voittoa tai muuta välitöntä taloudellista etua siihen osallisille, […]
SOSTEn hallitus: Kustannustason nousu uhkaa järjestöjen apua ja tukea – toiminta-avustuksiin tarvitaan indeksikorotus
Avustusjärjestelmä Yleinen kustannustason nousu uhkaa sosiaali- ja terveysjärjestöjen toimintaa. Järjestöjen kustannuksista 4/5 muodostuu työsuhteissa olevien ihmisten palkoista. Sosiaali- ja terveysjärjestöt ovat jo tehostamassa esimerkiksi kiinteistöjen käyttöä ja hallintoa, mutta näistä syntyvät säästöt eivät riitä. Työehtosopimusten perusteella nousevien palkkojen ja esimerkiksi palveluiden ja matkakulujen kallistuessa ensi vuodelle suunniteltu valtionavustusten taso ei riitä nykyisen laajuiseen järjestötoimintaan. Järjestöjen tarjoaman […]