Future of Europe -verkkojulkaisu herättelee keskustelua Euroopan tulevaisuudesta


Etusivu / Uutiset / Future of Europe -verkkojulkaisu herättelee keskustelua Euroopan tulevaisuudesta

Käynnissä on mielenkiintoinen EU-vuosi. Toukokuun lopulla edessä on europarlamenttivaalit, Britannian EU-ero tulee mahdollisesti voimaan tämän vuoden aikana ja vuoden jälkipuoliskolla Suomi toimii kolmannen kerran EU-puheenjohtajamaana. Vaikuttamisen paikkoja on tiedossa runsaasti.

SOSTE ja EAPN-Fin ovat tuottaneet englanninkielisen julkaisun Future of Europe – Reforming the policies of the European Union, joka herättelee keskustelua Suomen EU-puheenjohtajuuskauden alla sosiaali- ja terveyspolitiikasta sekä kansalaisten ja järjestöjen roolista tulevaisuuden Euroopassa.

Julkaisu koostuu 10 asiantuntija-artikkelista, joissa katsotaan EU:n tulevaisuuteen eri näkökulmista. Julkaisua voi käyttää tausta-aineistona, keskustelunherättäjänä ja vaikuttamisen välineenä niin kotimaassa kuin kansainvälisestikin. Julkaisusta saa hyvän kuvan siitä, missä Euroopassa mennään sosiaali- ja terveyspolitiikassa. Artikkelikokoelma sopii hyvin niin asiasta kiinnostuneille kuin jo EU-asioita tunteville lukijoille.

Julkaisu on luettavissa englanniksi sekä online-julkaisuna että ladattavana pdf-tiedostona. Suomenkielinen versio Inhimillisempi Eurooppa julkaistiin jo viime vuonna.