SOSTE liittyy Sociala Oy:n kantaosakkaaksi


Etusivu / Uutiset / SOSTE liittyy Sociala Oy:n kantaosakkaaksi

SOSTE Suomen sosiaali ja terveys ry on liittynyt alustapalvelu Sociala Oy:n kantaosakkaaksi. SOSTEn hallitus päätti osakkuudesta kokouksessaan 23.5. 

Sociala Oy toimii yhteiskunnallisena, yleishyödyllisenä ja voittoa tavoittelemattomana yrityksenä sosiaali- ja terveysalalla. Yhtiö toimii alustatoimijana sote-palveluita tuottaville järjestöille ja muille pienille palveluntuottajille.    

”SOSTE tukee sosiaali- ja terveysjärjestöjä kehittämään toimintaansa muuttuvassa toimintaympäristössä. Tähän tähtää myös kantaosakkuus Sociala Oy:ssä. Järjestöjen palveluita on koottava yhteen ja tehtävä näkyväksi. Digitaalisilla alustoilla ja niitä käyttävillä palveluekosysteemeillä on tässä ratkaiseva rooli”, SOSTEn johtaja, varapääsihteeri Anne Knaapi kertoo. 

”Järjestöjen odotetaan ottavan paikkansa tasavertaisena kumppanina sosiaali- ja terveydenhuollon kehittämisessä. Uusien avauksien aika on nyt”, SOSTEn Knaapi lisää. 

Maakunta- ja soteuudistus korostaa järjestöjen välisen yhteistyön tärkeyttä. Sosiaali- ja terveysalan järjestöjen omistama Sociala-yhtiö palvelee omistajajäseniään uusissa maakunnissa. Yhtiö ei tuota itse palveluja vaan rakentaa järjestöille alustan, jonka avulla palvelut järjestetään. Yhtiö kokoaa järjestökonsortiot ja toimii palveluiden integraattorina.  

”Yhteistyö mahdollistaa järjestöomisteisten palveluntuottajien palvelut maakunnille ja alustapalvelu sopii niin asiakassetelipalveluihin kuin henkilökohtaisen budjetin palveluihin. Alustalla voidaan rakentaa uusia vaikuttavia toimintamalleja ja levittää niitä käyttöön”, Knaapi sanoo. 

Socialan toimialoja ovat sosiaali-, terveys-, kasvu- ja hyvinvointialan palvelutoiminta, tutkimus-, koulutus- ja kehittämistoiminta sekä muu sosiaali- ja/tai terveysalaan liittyvä liiketoiminta. 

Lisätietoja

Lue lisää