SOSTEen uusia työntekijöitä sosiaali- ja terveydenhuollon uudistuksen järjestöjen muutostukeen


Etusivu / Uutiset / SOSTEen uusia työntekijöitä sosiaali- ja terveydenhuollon uudistuksen järjestöjen muutostukeen

Seuraavan kolmen vuoden ajan SOSTE tukee sote-järjestöjen toimintaa hankekokonaisuudella, jonka tavoitteena on vakiinnuttaa järjestöjen rooli ja toimijaverkostot kuntien ja maakuntien kumppanina kansalaisten sosiaalisen hyvinvoinnin ja terveyden edistämisessä sekä selkiyttää järjestötoiminnan merkitys sote-palvelutuotannon ja hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen liittymäpinnoilla.

SOSTE vastaa hankekokonaisuuden kansallisesta koordinoinnista ja sen kumppaneina maakuntien suuralueilla toimivat sovitut alueelliset järjestöt.

Muutostuen hankepäällikkönä aloittaa 11.1.2021 hallintotieteiden maisteri, eMBA Anita Hahl-Weckström, jolla on pitkä työura sosiaali- ja terveydenhuollossa. Kokemusta on karttunut sairaanhoitopiiristä, sote-kuntayhtymästä ja sote-järjestöistä, mitä täydentää työskentely kunnissa ja maakuntaliitossa. Hahl-Weckström siirtyy tehtävään Järjestö 2.0:n Etelä-Savon maakuntahankkeen hankepäällikön tehtävästä.

”Hankekokonaisuudessa yhteiset tavoitteet ja yhteisten linjausten mukainen toiminta on ensiarvoisen tärkeää. Yhteistyöllä järjestöt voivat vakiinnuttaa oman paikkansa sote-uudistuksen valmistelussa sekä tulevaisuuden hyvinvointikentässä”, Anita Hahl-Weckström toteaa.

Viestinnän erityisasiantuntijana aloittaa 11.1.2021 VTM, HuK Sirkku Aalto, joka on aiemmin työskennellyt toimittajana muun muassa Etelä-Suomen Mediassa. Aalto on tarkastellut työssään niin tulevan sote-uudistuksen rahoitusta kuin sote-palveluiden toimintaa.

”Odotan innolla, että pääsen perehtymään sote-alan järjestöihin entistä paremmin ja mahdollistamaan sitä, että järjestöt ovat vahvasti mukana edistämässä ihmisten osallisuutta, terveyttä ja hyvinvointia myös sote-uudistuksen jälkeen”, Sirkku Aalto kertoo.

Sote-muutostuen tutkija on dosentti Janne Haikari, joka aiemmin työskenteli SOSTEn Järjestö 2.0: järjestöt mukana muutoksessa -hankkeessa.

Hankekokonaisuutta toteuttamaan haetaan aluekoordinaattoreita

Hankkeessa maakuntien yhteistyötahona toimii maakuntien verkostojärjestöjen neuvottelukunta. Hanketta toteuttamaan haetaan seitsemää aluekoordinaattoria eri puolille maata. Lue lisää ja hae 10.1. mennessä: verkostojarjestot.fi

Lisätietoja: Anne Knaapi