SOSTEn Kiukas: Eurooppa ei voi seurata sivusta, kun Japani, Yhdysvallat ja Kiina tekevät massiivisia sosiaalisia investointeja


Etusivu / Uutiset / SOSTEn Kiukas: Eurooppa ei voi seurata sivusta, kun Japani, Yhdysvallat ja Kiina tekevät massiivisia sosiaalisia investointeja

SOSTEn pääsihteeri Vertti Kiukas peräänkuulutti Euroopalta rohkeutta ja aloitteellisuutta Euroopan talous- ja sosiaalikomitean yleisistunnossa pitämässään ryhmäpuheenvuorossa. Istunnossa käsiteltiin Euroopan komission aloitetta ihmisten hyväksi toimivasta taloudesta.

”Koronakriisin jälkeen sosiaaliset investoinnit ovat välttämättömiä. Nyt näemme rohkeutta ja aloitteellisuutta Atlantin toisella puolella, mutta arkuutta ja varovaisuutta Euroopassa. Myös EU:n on tartuttava elvytys- ja sopeutumiskehyksen mahdollisuuksiin ja tehtävä sosiaalisia investointeja terveyteen, koulutukseen ja hyvinvointiin. Emme voi vain seurata sivussa, kun Yhdysvallat, Japani ja Kiina toimivat päättäväisesti”, totesi Vertti Kiukas.

Kiukas muistutti komitean istunnossa, että Suomi on ajanut hyvinvointitalouden ajatusta jo monien vuosien ajan. Hyvinvointitalous oli yksi keskeinen teema myös Suomen EU:n puheenjohtajakauden aikana.

Hyvinvointitalouden tärkeimmät viestit ovat:

SOSTEn pääsihteeri Vertti Kiukas toivoo, että hyvinvointitalouden visio ”Yhdessä tehty hyvä elämä kaikille”, on myös koko Euroopan Unionin yhteinen visio. ”Nyt on aika tarttua Euroopan Komission elvytys- ja sopeutumiskehyksen mahdollisuuteen ja tehtävä näitä ​​sosiaalisia investointeja”.

Lue lisää: Ensimmäistä kertaa Suomen sote-järjestöistä edustaja Euroopan talous- ja sosiaalikomiteaan

Lisätietoja: Vertti Kiukas