SOSTEn valtuuston uusi puheenjohtaja Kari Välimäki: Sosiaali- ja terveysjärjestöjen leikkaukset on peruttava


Etusivu / Uutiset / SOSTEn valtuuston uusi puheenjohtaja Kari Välimäki: Sosiaali- ja terveysjärjestöjen leikkaukset on peruttava

SOSTE Suomen sosiaali ja terveys ry:n liittokokous kokoontui tänään Helsingissä. Liittokokous kantoi suurta huolta pääministeri Petteri Orpon hallituksen kaavailemista sosiaali- ja terveysjärjestöihin kohdistuvista massiivisista leikkauksista. Hallitusohjelmaan on kirjattu 100 miljoonan euron leikkaukset sosiaali- ja terveysjärjestöjen valtionavustuksiin vuodelle 2027.

”Orpon hallituksen ohjelmassa puhutaan paljon ennaltaehkäisyn ja hyvinvoinnin- ja terveyden edistämisen merkityksestä, mutta saman aikaisesti järjestöjen toimintaedellytyksiin ollaan tekemässä 25 prosentin leikkauksia. Elämme ajassa, jossa järjestöjen työtä tarvitaan enemmän kuin koskaan. Nämä 100 miljoonan euron leikkaukset on peruttava”, vaatii SOSTEn valtuuston puheenjohtaja Kari Välimäki.

Sosiaali- ja terveysjärjestöt edistävät sosiaalista hyvinvointia ja terveyttä, ehkäisevät ongelmia sekä vahvistavat kansalaisten osallisuutta.

”Järjestöiltä leikkaaminen ei ole säästö, vaan se romuttaa toimivaa järjestelmää, joka tuottaa merkittävää hyötyä sosiaali- ja terveyssektorille ennaltaehkäisyn, hyvinvoinnin- ja terveyden edistämisen ja osallisuuden muodossa”, muistuttaa Välimäki.

”Toteutuessaan leikkaus osuu kipeimmin haavoittuviin ihmisryhmiin, jotka saavat apua ja tukea järjestöistä. Vaikutukset väistämättä näkyvät ihmisten pahoinvoinnin lisääntymisenä ja kasvavina sote-menoina. Järjestöjen leikkaukset lisäävät verorahoitteisten julkisten palvelujen kysyntää”, jatkaa Kari Välimäki.

SOSTEn uusi valtuusto kaudelle 2024–2027 on valittu

SOSTE Suomen sosiaali ja terveys ry:n liittokokous valitsi tänään 13.3. SOSTElle uuden valtuuston kaudelle 2024–2027. Uuden valtuuston puheenjohtajaksi valittiin FM Kari Välimäki.

SOSTEn valtuuston uudella puheenjohtaja Kari Välimäellä on pitkä ura sosiaali- ja terveyspolitiikan vaikuttajana. Välimäki on työskennellyt yli 30 vuotta sosiaali- ja terveysministeriössä muun muassa kansliapäällikkönä. Hän on toiminut myös Merimieseläkekassan toimitusjohtajana sekä lukuisissa yhdistyksissä puheenjohtajana. 

SOSTEn valtuuston 1. varapuheenjohtajaksi valittiin Milla Kalliomaa Mannerheimin Lastensuojeluliitosta ja 2. varapuheenjohtajaksi Juha Mikkonen Ehkäisevä päihdetyö EHYT ry:stä.

Lue lisää:

Lisätietoja:

SOSTEn valtuuston puheenjohtaja Kari Välimäki, 050 559 9177