Skip to content

Ohjeita järjestöille koronatilanteessa

Järjestöille
Järjestöille

Koronavirus aiheuttaa myös järjestöille monenlaisia muutoksia toimintaan. Tähän artikkeliin päivitetään kootusti hyödyllisiä ohjeita ja linkkejä soiminnan korona-sopeutuksiin.


Valtioneuvoston #faktaakoronasta-palvelu

Valtioneuvoston WhatsApp-kanavan #faktaakoronasta viestit saat tilattua lähettämällä viestin WhatsApissa numeroon +358 29 5161102. Laitathan viestiisi oman ja järjestösi nimen. Tämän jälkeen muistathan vielä lisätä numeron yhteystietoihisi, sillä muutoin et saa viestejämme. Uutiskirjeen viestit ovat muotoiltu valmiiksi jaettavaksi ja toivommekin, että kanavan tilaajat välittävät viestejä sekä lähipiirinsä keskuuteen, omien sidosryhmien kanaviin että muihin viestintäkanaviin.

Terveyden- ja hyvinvoinnin laitos

Tietoa ja toimintaohjeita koronaviruksesta ja siihen varautumisesta

STEA – ohjeita avustuksensaajille

STEAn Q & A -palstalta löytyy vastauksia esimerkiksi siihen, ovatko peruuntuneen toiminnan kustannukset avustuskelpoisia, miten avustettua toimintaa voi mukauttaa uuteen tilanteeseen ja miten toiminnasta säästyneet avustukset vaikuttavat ensi vuoden avustuksiin.

HALI – Työsuhdetietoa

Tietoa koronatilanteen aiheuttamista muutoksista työsuhteiden ehtoihin, valmiuslain vaikutuksista työnantajuuteen sekä kaikki keskeisimmät viranomaisohjeistukset.

Työterveyslaitos – ohjeita työpaikoille ja työntekijöille

Yleisiä toimintaohjeita työnantajille tartuntatautitilanteessa, torjuntatoimet työpaikoilla sekä ohjeita etätyöhön ja henkiseen hyvinvointiin.

Aluehallintovirasto – kysymyksiä ja vastauksia liittyen avien antamiin määräyksiin

Vastauksia mm. yhdistyksen kokoontumisten järjestämiseen ja oikeuteen tuottaa terveydenhuollon etäpalveluita.

Järjestöjen ohjeistuksia poikkeustilanteessa

Suomen Punainen Risti- Vapaaehtoisten turvallisuus- ja toimintaohjeet

Ohjeistus sisältää turvallisuus- ja hygieniaohjeen, asiointiavun ohjeen, ruoka-apuohjeen ja ystävätoiminnan ohjeen: https://rednet.punainenristi.fi/korona2020.

Kansalaisareena – Ohjeet asiointiauttajalle

Viranomaissuosituksiin perustuvat ohjeet neuvovat, miten auttaminen on turvallista ja hygieenistä: http://www.kansalaisareena.fi/korona/.

Suomen Pelastusalan Keskusjärjestö SPEK- Työkaluja organisaatioiden varautumiseen ja kriisijohtamiseen

Ohjeistus tarjoaa malleja mm. kriisiajan tilannepäiväkirjan pitämiseen: https://www.spek.fi/turvallisuus/organisaation-varautuminen/.

Suomen nuorisoalan kattojärjestö Allianssi – Etätyövälineet kuntoon!

Vinkkilistalta löytyy sopivia työvälineitä etätyöhön, sisäiseen viestintään, projektien hallintaan ja etätapaamisten järjestämiseen: https://www.alli.fi/uutiset/etatyovalineet-kuntoon-nailla-ohjelmistovinkeilla-teette-etatyoskentelysta-sujuvampaa.

 


Tämä artikkeli on osa SOSTEn koronavirus-aiheista kokonaisuutta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Muut teeman artikkelit

Uutinen

1.4.2020 09:45

Koronavirustilanteeseen liittyvä ylimääräinen STEA-avustusten haku vuodelle 2020

STEA avaa koronavirustilanteeseen liittyvän ylimääräisen avustushaun 6.4. Vuonna 2020 myönnettävien ylimääräisten STEA-avustusten määrä on yhteensä noin 5 miljoonaa euroa. Avustuksia kohdennetaan kahteen uuteen hankekokonaisuuteen: 1. Psykososiaalisen tuen ja kansalaisneuvonnan digitaalisten palveluiden laajentaminen ja volyymin kasvattaminen sekä 2. Haastavassa elämäntilanteessa ja syrjäytymisriskissä olevien henkilöiden ja perheiden arjen auttaminen ja psykososiaalinen tuki. Ylimääräinen STEA-avustusten haku avataan 6.4. osoitteessa […]

Uutinen

30.3.2020 15:13

STM, STEA ja SOSTE vetoavat järjestöihin: Järjestökentän apua tarvitaan, jotta kukaan ei jää yksin

Sosiaali- ja terveysalan järjestöissä työskentelevät ja järjestöjen luottamushenkilöt ja vapaaehtoistoimijat – kiitos, että olette mukana auttajien ketjussa! Koko Suomi elää nyt poikkeuksellisissa olosuhteissa koronavirusepidemian vuoksi. Tilanne on vaikea, mutta ei ylitsepääsemätön. Me selviämme tästä. Sosiaali- ja terveysalan järjestömme tunnetaan osaamisestaan ja ketteryydestään auttaa erityisesti heikoimmassa asemassa olevia ihmisiä. Järjestöt, niiden aktiivit ja vapaaehtoiset, toimivat lähellä […]

Artikkeli

Järjestöjen talous ja koronavirus

Useimmat rahoittajat kannustavat toimijoita sopeuttamaan toimintansa vallitseviin olosuhteisiin ja hyödyntämään muun muassa digitalisaation mahdollisuuksia. Myös puhelin on oiva tapa yhteydenpitoon ja kuulumisten vaihtamiseen. Koronapandemia voi aiheuttaa muutoksia avustusten hakuun, raportointiin tai selvityksiin. Olemme koonneet tälle sivulle linkkejä rahoittajien verkkosivuille. Päivitämme sivua sitä mukaan kun saamme niistä tietoa. Nyt kaikkien muutosten keskellä on myös mahdollisuus pohtia oman […]