Skip to content

Viestinnän johtaminen

Järjestöopas
Järjestöopas

Viestinnän johtamisen tehtävänä on edistää organisaation strategisia päämääriä. Yksinkertaista ja selkeytä organisaation ydinviestit ja pidä huoli, että ne ovat kaikille kirkkaat. Tässä kohderyhmänä on median ja sidosryhmien lisäksi myös oman organisaation henkilöstö.

”Johtaminen on asioiden havainnollistamista, fiksua esiintymistä, kuuntelemista, dialogia, läsnäoloa, innostamista ja motivointia. Siina Repo, Viesti ry

Reagoi

Viestintä on nykyään todella nopeaa ja usein odotuksena on, että erityisesti verkossa läsnä tulisi olla monessa paikassa. Tämä asettaa haasteita, mutta olennaista on valmistautua ja ennakoida. Pidä huoli, että organisaatio on siellä missä siitä keskustellaan. Pelaa avoimin kortein, viestinnän tulee olla läpinäkyvää ja vuorovaikutteista.

Suunnittele

Viestinnän suunnittelun eri näkökulmia on lähes rajattomasti: organisaation perusviestit, ajankohtaiset aiheet, kampanjat, verkkoviestintä, some, viranomaiset, jäsenet, media, poliittinen vaikuttamien, koulutukset ja blogatakin pitäisi. Resurssien niukkuuteen auttaa hyvä suunnittelu. Kannattaa tehdä mielummin yksi asia hyvin kuin monta hätäisesti. Jätä kalenteeriin tilaa suunnittelulle ja ideoinnille.

Viestinnän työkalupakki on pullollaan erilaisia mahdollisuuksia. Usein hankalinta on arvioida mikä voisi toimia parhaiten. Parhaan lopputuloksen saa usein yrityksen ja erehdyksen kautta.

Ohjeista

Viestintä tarvitsee tuekseen ohjeistusta. Monella yhdistyksellä ja järjestöllä on helposti saatavilla ainakin logoon tai brändiin liityviä ohjeita, median yhteydenottoon liittyviä ohjeita, kriisiviestintäohjeet, someohjeet, hissipuhe tai bloggausohjeet. Lisäksi henkilöstön on tunnettava näiden ohjeiden keskeinen sisältö.

Mittaa

Viestinnän onnistumista ei ole aina helppo mitata, mutta erilaisia mittareita on nykyään enemmän kuin ennen. Mainemittarit, oman verkkopalvelun ja somepalveluiden analytiikka, mediaseuranta ja oman organisaatio sisäiset mittarit ovat muutamia esimerkkejä viestinnän työkaluista.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Muut teeman artikkelit

Artikkeli

Hyvät kokouskäytännöt yhdistystoiminnassa

Järjestöopas Yhdistyksessä toimitaan yhdessä toisten samoista asioista kiinnostuneiden kanssa. Päätösvalta yhdistyksen toiminnasta kuuluu jäsenille. Erilaiset kokoukset ovat välineitä tehdä päätöksiä yhteisistä linjauksista, valinnoista, tavoitteista, taloudesta ja jäseniä kiinnostavan toiminnan organisoimisessa. Yhdistyksen sääntömääräiset vuosikokoukset ovat päätöksentekopaikkoja, joissa jäsenet pääsevät kertomaan oman mielipiteensä ja kuulemaan muiden mielipiteitä yhdessä päätettävistä asioista. Vuosikokousten lisäksi yhdistyksissä on myös muita kokouksia, esimerkiksi […]

Artikkeli

Terveyden ja sosiaalisen hyvinvoinnin edistämisen valtionavustukset

Avustusjärjestelmä Sosiaali- ja terveysalalla toimiville järjestöille voidaan myöntää harkinnanvaraisia valtionavustuksia Veikkaus Oy:n tuotoista hakemusten perusteella. Valtion budjetissa olevaa määrärahaa saa käyttää arpajaislain (1047/2001) 17 b §:n 1 momentissa mainittuihin tarkoituksiin. Tarkoituksia ovat Urheilun ja liikuntakasvatuksen, tieteen, taiteen sekä nuorisotyön edistäminen Terveyden ja sosiaalisen hyvinvoinnin edistäminen (STEA-avustus) Hevoskasvatuksen ja hevosurheilun edistäminen. Terveyden ja sosiaalisen hyvinvoinnin edistämisen avustuksia […]

Uutinen

24.11.2020 12:00

Sote-järjestöjen työntekijöille suunnatussa Järjestöopaassa nyt myös vapaaehtoistoiminta

Järjestöopas Jatkuvasti päivitettävästä Järjestöoppaasta löytyy jäsennellysti tietoa sekä ohjeita ja vinkkejä järjestötoimintaan. Sisällöt on jaettu seitsemään osioon, joista löydät tietopaketit, blogit ja tapahtumat sekä uusimpana myös videomateriaalit ja podcastit. Uutena osiona oppaaseen on lisätty vapaaehtoistoiminta. Palvelua on päivitetty myös ilmeen ja käytettävyyden osalta. SOSTEn kumppaneina Järjestöoppaan sisällön tuotannossa ovat Kansalaisareena ja Opintokeskus Sivis. Järjestöoppaasta on tullut […]