Koronapandemia on osoittanut, kuinka kriittinen osa terveydenhuoltoa ja yhteiskuntaa toimiva lääkehuolto on. Tämä poikkeuksellinen aika on myös herättänyt monen kiinnostuksen lääke- ja rokotekehitystä kohtaan. Millaisia vaiheita kehitystyöhön liittyy ja mitä jokaisen meistä olisi hyvä ymmärtää olipa kyse sitten koronarokotteen tai vaikkapa pitkäaikaissairauksissa käytettyjen lääkkeiden kehityksestä.
Myös rokotteiden saatavuus puhuttaa. Milloin ensimmäisiä rokotteita voidaan odottaa olevan saatavilla Suomessa ja mikä on rokotusjärjestys. Kuinka voimme olla luottavaisin mielin rokotteiden turvallisuudesta ja miksi rokottautuminen on tärkeä asia kansanterveyden kannalta.
Näistä aiheista keskustelemme SOSTEn koordinoiman Potilas- ja kansanterveysjärjestöjen verkoston (POTKA) ja Lääketeollisuus ry:n yhteistyössä järjestämässä webinaarissa 9.12. klo 9-10.30.
Tilaisuus on maksuton ja kaikille avoin. Ohjelma on suunnattu potilasjärjestöille ja kaikille lääkekehityksestä kiinnostuneille. Ohjelma löytyy myös pdf-muodossa täältä.
Tervetuloa mukaan kysymään, oppimaan ja keskustelemaan!
Webinaari järjestetään Teams -verkkokokoustyökalulla. Osallistumislinkki lähetetään ilmoittautuneille webinaaria edeltävänä päivänä.
Ohjelma
Keskustelua vetää POTKA-verkoston varapuheenjohtaja Minna Anttonen.
POTKA-verkoston puheenjohtaja Ilkka Repo
Jaakko Parkkinen, lääketieteellinen johtaja, Pfizer
Millainen on uuden keksinnön matka laboratoriosta turvalliseksi lääkehoidoksi? Päättyykö tutkimustiedon kerääminen myyntiluvan saamiseen?
Jaakko Parkkinen, lääketieteellinen johtaja, Pfizer
Millaisia rokotteita koronaa vastaan on kehitteillä? Miten rokotteita on voitu kehittää niin nopeasti verrattuna perinteiseen rokotekehitykseen?
Laura Labart, erityisasiantuntija, Lääketeollisuus ry
Miten Suomi hankkii koronarokotteensa? Kuka saa rokotteita ensimmäisenä ja milloin? Miksi rokotekattavuus on tärkeä asia?
POTKA-verkoston varapuheenjohtaja Minna Anttonen