VAIKUTTAVUUDEN HAASTEKLINIKKA – osittaista tuloksellisuuden osoittamista havainnoimalla


Etusivu / Tapahtumat / VAIKUTTAVUUDEN HAASTEKLINIKKA – osittaista tuloksellisuuden osoittamista havainnoimalla
Missä:
Verkkotilaisuus
Milloin:
2.3.2022 09:00 – 2.3.2022 12:00
Kenelle:
sosiaali- ja terveysalan järjestöille, joilla on toimintaa, jossa osallistujat kohdataan, mutta tavallinen osallistujilta kysyminen ei ole aina mahdollista
Taso:
sisällössä ei lähdetä aivan vaikuttavuuden perusteista eli oletuksena on, että perusasiat ovat hallussa

Tuloksellisuuden osoittamisen yhteydessä puhutaan usein kyselyistä, joita tehdään ennen ja/tai jälkeen toiminnan. Kyselyiden toteuttaminen ei ole aina kuitenkaan mahdollista. Esimerkiksi jos kohtaaminen osallistujien kanssa on lyhyt ja kertaluontoinen, osallistujat ovat anonyymejä. Tämän tyyppistä toimintaa voi olla esimerkiksi neuvonta tai kohtaamispaikkojen toiminta. Tule pohtimaan yhdessä minkälaisia ratkaisuja tällöin on löydettävissä tuloksellisuuden osoittamiseen. Onko esimerkiksi havaintojen systemaattinen kirjaaminen tuonut hyödyllistä tietoa?

Aikataulu

Ensimmäinen tapaaminen ke 2.3. klo 9–12 ja toinen tapaaminen ke 30.3. klo 9–12.

Ryhmään mahtuu 12 osallistujaa. Mikäli mukaan on tulossa enemmän osallistujia kuin on paikkoja, painotamme valinnassa ryhmäkohtaista sopivuutta. Osallistujat vahvistetaan 21.2.2022.

Vetäjät

Mervi Aalto-Kallio ja Erica Mäkipää, SOSTE

Sisältö

Haasteklinikka sisältää kaksi tapaamista ja tehtävän tekemistä tapaamisten välillä. Toinen tapaaminen on vapaaehtoinen ja avoin niille, jotka työstävät ensimmäisessä tapaamisessa annettua tehtävää.

  • Ensimmäisessä tapaamisessa pohditaan tuloksellisuuden osoittamisen yhteisiä haasteita ja käsitellään vaikutusketjun kirkastamista.
  • Tehtävänä on rakentaa vaikutusketju halutusta kokonaisuudesta. Ennen seuraavaa tapaamista SOSTEn asiantuntijat antavat palautetta ketjusta osallistujille.
  • Toisessa tapaamisessa paneudutaan osallistujien ketjuihin ja käydään yhteistä keskustelua

Vaikuttavuuden haasteklinikka on osa SOSTEn Muutoksen tie -kokonaisuutta, joka sisältää erilaisia työpajoja ja muita tilaisuuksia. Muutoksen tien teemoina on tulevaisuuden visiointi, ennakointi, tuloksellisuuden arviointi ja järjestöjen toimintaedellytykset. SOSTEn tapahtumakalenterista löydät tiedon tulevista tapahtumista, joista ilmoitetaan myös SOSTEkirjeessä ja SOSTEn koulutuksen uutiskirjeissä.

Lisätietoja