Skip to content

Opas järjestöjen ja maakuntien yhteistyöhön valmisteilla – kommentoi 2.5. mennessä

19.4.2018 8.23

Järjestöt mukana muutoksessaMaakuntauudistus

Järjestöjen ja maakuntien kumppanuuden tueksi on valmisteilla opas Järjestöt maakunnan tukena – Malleja järjestöystävällisen maakunnan rakentamiseen, joka on vielä luonnosvaiheessa ja kommentoitavana. Se on suunnattu maakunta- ja sote-uudistuksen valmistelusta ja toimeenpanosta vastaaville viranhaltijoille ja luottamushenkilöille sekä järjestötoimijoille.

Opas on osa kokonaisuutta, jonka tavoitteena on tarjota tukea ja tietopaketteja maakuntavaalien järjestämisen ja maakunnan osallistumis- ja vaikuttamisjärjestelmän kehittämiseksi.

Oppaassa esitellään lyhyesti kansalaistoiminnan monet muodot ja mahdollisuudet maakunnan ja kunnan näkökulmasta sekä esitellään malleja kumppanuuksien rakentamiseen maakunnan, kunnan ja kansalaistoiminnan välillä. Se sisältää myös suosituksia maakuntavalmistelijoille.

Kommentoi opasta 2.5. mennessä

Anna kommenttisi oppaaseen sähköpostilla osoitteeseen matleena.pekkanen@pksotu.fi 2.5. mennessä. Oppaan toimituskunta toivoo kommentteja erityisesti seuraaviin kysymyksiin:

  • Puuttuuko oppaasta mielestäsi jokin näkökulma, mikä?
  • Mitä suosituksia haluaisit antaa maakuntavalmistelijoille?
  • Mitä muita muokkausehdotuksia sinulla on oppaaseen?

Oppaan tuottavat yhteistyössä Suomen Kuntaliitto, Kansalaisyhteiskuntapolitiikan neuvottelukunta KANE, Pohjois-Karjalan Sosiaaliturvayhdistys ry ja SOSTE Suomen sosiaali ja terveys ry.

Lisätietoja antavat

Päivi Kurikka, Suomen Kuntaliitto, p. 09 771 2509, paivi.kurikka@kuntaliitto.fi ja
Liisa Männistö, oikeusministeriö/KANE, p. 0295 150231, liisa.mannisto@om.fi.