Skip to content

Yhdistyksen kokouskutsujen toimittaminen Postin lakon aikana

19.11.2019 11.30

Kansalaisyhteiskunta
JärjestöilleKansalaisyhteiskunta

Yhdistyksen jäsenet käyttävät päätösvaltaansa yhdistyksen kokouksessa. Yhdistyksen säännöissä on mainittava miten ja missä ajassa yhdistyksen kokous on kutsuttava koolle. Kokouskutsu voidaan toimittaa esimerkiksi yhdistyksen kotisivulla, lehti-ilmoituksin, postitse tai sähköpostitse.

Kokouskutsun tulee tavoittaa yhdistyksen jäsenet myös postin lakon aikana. Yhdistyksen on siten suositeltavaa lakon aikana käyttää postin rinnalla myös muita keinoja kokouskutsujen toimittamiseen.

Kutsuvaatimusten sivuuttaminen aiheuttaa päätöksen moitteenvaraisuuden jopa mitättömyyden. Mikäli kutsu on sääntöjen mukaan mahdollista toimittaa muutoin kuin postitse, tulee lakon aikana käyttää tätä kutsutapaa. Postin lakko voi aiheuttaa yhdistykselle ongelman, mikäli yhdistyksen kokouskutsu voidaan sääntöjen mukaan toimittaa vain postitse. Mikäli säännöt edellyttävät tätä, on lakon aikana suositeltavaa käyttää silti myös muuta kutsutapaa. Jos kutsu yhdistyksen kokoukseen saadaan toimitettua jäsenille muulla tavalla, ei jäsenen mahdollisuus osallistua päätöksentekoon vaarannu.

Yhdistyksen harkinnassa on, mikä kutsutapa soveltuu parhaiten yhdistykseen. Vaihtoehtoiset kutsutavat ovat sallittuja ja suositeltavia. Parasta kutsutapaa on hyvä pohtia myös yhdistyksen sääntöjä muutettaessa.

Muut teeman artikkelit

Uutinen

12.2.2020 09:00

Uusi ohjeistus yleishyödyllisten yhteisöjen arvonlisäverotuksesta

Verohallinto antoi 4.2.2020 ensimmäisen erillisen ohjeistuksensa koskien yleishyödyllisten yhteisöjen arvonlisäverotusta. Uusi ohjeistus on tarkoitettu luettavaksi yhdessä yleishyödyllisille yhteisöille annetun verotusohjeen kanssa. Arvonlisäverolain 4 §:n mukaan yleishyödyllisen yhteisö on arvonlisäverovelvollinen vain siltä osin kuin sen toiminnasta saatuja tuloja pidetään tuloverotuksessa elinkeinotulona. Yleishyödyllinen yhteisö on arvonlisäverovelvollinen myös ravintola- tai ateriapalvelujen, sekä tietyin edellytyksin kiinteistöhallintopalvelujen, omaan käyttöön ottamisesta. Vaikka […]

Uutinen

20.1.2020 14:37

Valkoisen Ruusun kunniamerkki SOSTEn Tarja Bergströmille ja Anne Eroselle

Tasavallan presidenti myönsi Suomen Valkoisen Ruusun ritarikunnan ansioristin kahdelle sostelaiselle. Hankepäällikkö Tarja Bergström on toiminut SOSTEn ja sen perustajajärjestön Tekryn palveluksessa yli 27 vuotta. Tutkija Anne Eronen on toiminut SOSTEn ja sen perustajajärjestö STKL ry:n palveluksessa yli 26 vuotta. Kunniamerkki annetaan isänmaan palveluksessa ansioituneille kansalaisille tunnustukseksi huomattavista ansioista.

Uutinen

18.12.2019 16:04

Onneksi on joku – myös jouluna

Vuoden synkimpänä aikana joulu on odotettu juhla. Toisille joulu ei kuitenkaan ole ilon ja yltäkylläisyyden aika, vaan pitkiä vapaita odotetaan ahdistuneena, jopa kauhulla. Onneksi järjestöt auttavat ihmisiä joulunakin. Heitä, jotka ovat jouluna vailla ystävää; heitä, joilla ei ole varaa juhlia; heitä joilla ei ole lämmintä kotia; heitä, joiden koti ei ole jouluna turvallinen. Olemme koonneet […]