100 järjestötekoa -kampanja tekee näkyväksi järjestöjen arvokasta työtä


Etusivu / Uutiset / 100 järjestötekoa -kampanja tekee näkyväksi järjestöjen arvokasta työtä

SOSTElla on käynnissä #100järjestötekoa-tunnisteella löytyvä kampanja, jonka tarkoituksena on nostaa näkyviin vähintään 100 yksittäistä esimerkkiä siitä, miten järjestöt tukevat ja auttavat ihmisiä erilaisissa elämäntilanteissa.

Kampanja käynnistyi loppiaisena 2023 SOSTEn some-kanavissa Instagramissa, Twitterissä ja Facebookissa. Kampanjan suunnittelu käynnistettiin jo syksyllä 2022, kun järjestöjä kehotettiin lähettämään SOSTElle esimerkkejä ja kuvia omasta toiminnastaan.

”Paras tapa lisätä päättäjien tietoa ja ymmärrystä järjestöjen merkityksestä on kertoa se heille sanoin ja luvuin. Mitä järjestöissä tehdään, keitä kohtaamme ja autamme ja ennen kaikkea minkälaisia vaikutuksia toiminnallamme on”, kertoo SOSTEn yhteiskuntasuhdepäällikkö Ulla Kiuru.

Kampanja jatkuu edelleen

100 järjestötekoa -kampanja on SOSTEn ja sen jäsenjärjestöjen yhteinen ponnistus, joka alkoi alun perin kevään 2023 eduskuntavaalien alla. Kampanjan tavoitteena on ollut nostaa esiin ainakin 100 esimerkkiä sote-järjestöjen tarjoamasta tuesta ja avusta, minkä kautta hahmottuisi kaikki se, mitä yhteiskunnasta puuttuisi ilman sote-järjestöjä.

Kampanjoinnista huolimatta nykyisen hallituksen ohjelmaan sisältyvät massiiviset leikkaukset sote-järjestöjen toimintaan, joten esimerkit sote-järjestöjen työstä ovat tarpeellisia myös jatkossa. Voit lähettää meille uusia esimerkkejä järjestösi tekemästä työstä oheisella Webropol-lomakkeella: Ilmoita oma järjestösi #100järjestötekoa-kampanjaan.

#100järjestötekoa #OnneksiOnJoku #sotejärjestöt

Ulla Kiuru yhteiskuntasuhdepäällikkö