SOSTE on käynnistänyt #100järjestötekoa-tunnisteella löytyvän kampanjan, jonka tarkoituksena on nostaa näkyviin vähintään 100 yksittäistä esimerkkiä, miten järjestöissä tuetaan ja autetaan ihmisiä erilaisissa elämäntilanteissa.
Kampanja käynnistyi loppiaisena SOSTEn some-kanavissa Instagramissa, Twitterissä ja Facebookissa. Kampanjan suunnittelu käynnistettiin jo viime syksynä, kun järjestöjä kehotettiin lähettämään SOSTElle esimerkkejä ja kuvia omasta toiminnastaan.
”Paras tapa lisätä päättäjien tietoa ja ymmärrystä järjestöjen merkityksestä on kertoa se heille sanoin ja luvuin. Mitä järjestöissä tehdään, keitä kohtaamme ja autamme ja ennen kaikkea minkälaisia vaikutuksia toiminnallamme on”, kertoo SOSTEn yhteiskuntasuhdepäällikkö Ulla Kiuru.
Kampanja jatkuu ainakin eduskuntavaaleihin saakka
100 järjestötekoa on SOSTEn ja sen jäsenjärjestöjen yhteinen ponnistus vuoden 2023 eduskuntavaalien alla. Tavoitteena on nostaa esiin ainakin 100 esimerkkiä sote-järjestöjen työn arjesta. ”Toivottavasti saamme näitä esimerkkejä kasaan vielä enemmänkin, jolloin voimme jatkaa niiden jakamista vielä keväällä vaalipäivän jälkeenkin”, kertoo SOSTEssa eduskuntavaalityötä vetävä Kiuru.
#100järjestötekoa #OnneksiOnJoku #sotejärjestöt

Eduskuntavaalit 2023
Koronakriisin jälkihoito ja Ukrainan sodan jäljet vaikuttavat merkittävästi eduskunnan ja hallituksen päätöksiin seuraavalla vaalikaudella. Sisäisen turvallisuuden keskeisin kulmakivi on yhteiskunnallinen eheys, joka rakentuu kokemuksesta, että olemme kaikki samassa veneessä.