Järjestöille tärkeät asiat etenivät lokakuussa osalla hyvinvointialueista – katso oman alueesi tiedot avustuksista, strategioista ja rakenteista

Pinkillä teksti missä hyvinvointialueilla mennään ja kolme kuvaa, joissa strategiapalikoita, puheenjohtajan nuija ja puisia rattaita. Niiden alla teksti Järjestöjen sote-muutostuki.

Etusivu / Uutiset / Järjestöille tärkeät asiat etenivät lokakuussa osalla hyvinvointialueista – katso oman alueesi tiedot avustuksista, strategioista ja rakenteista

Järjestöille tärkeät asiat nytkähtivät lokakuussa eteenpäin osalla hyvinvointialueista, ilmenee Järjestöjen sote-muutostuen kokoamista tilannekuvatiedoista.

Järjestöavustusmallit ovat edenneet useilla alueilla, ja kaksi aluetta on tehnyt ratkaisun, jonka turvin avustusmallin suunnitteluun saadaan lisäaikaa. Avustusten hakuaikataulu on lyöty tarkemmin lukkoon vasta muutamilla hyvinvointialueilla.

Hyvinvointialuestrategia puolestaan hyväksyttiin lokakuussa Länsi-Uudellamaalla ja Pohjois-Karjalassa. Hallintorakenteita määritteleviä hallintosääntötäydennyksiä ei alueilla juurikaan ole tehty, tiedoista selviää.

Lue lisää Innokylästä: Järjestöt hyvinvointialueilla 10/2022: Tilannekuva avustuksista, hyvinvointialuestrategioista ja järjestöille tärkeistä hallintorakenteista (pdf)

SOSTEn ja alueellisten verkostojärjestökumppanien muodostama Järjestöjen sote-muutostuki on seurannut hyvinvointialueiden valmistelua järjestönäkökulmasta aluehallitusten, aluevaltuustojen ja muiden alueiden hallintoelinten pöytäkirjojen sekä hallintosäännön kautta.

Täydentävää tietoa diasarjaan on koottu hyvinvointialueiden valmistelijoiden diaesityksistä ja Järjestöjen sote-muutostuen järjestöasiantuntijoilta. Seurannassa ovat olleet avustukset, järjestöille tärkeät rakenteet ja hyvinvointialueiden strategiat.

Järjestöjä koskevat tiedot muuttuvat hyvinvointialueiden valmistelun edetessä

Järjestöjen sote-muutostuen kokoamaan ja päivitettävään diasarjaan on koottu järjestöjä koskevia tietoja kultakin Suomen 21 hyvinvointialueelta ja Helsingistä.

Marraskuussa julkaistun päivitetyn diasarjan tiedot koskevat tilannetta hyvinvointialueilla lokakuussa 2022. Edellinen versio diasarjasta kuvasi tilannetta pääosin syyskuussa 2022.

Lue lisää: Järjestöjen tilanteesta hyvinvointialueilla kertovat tiedot päivittyivät – sote-uudistus etenee, mutta loppuvuodelle riittää tekemistä

Tiedot muuttuvat edelleen hyvinvointialueiden valmistelun edetessä.

Lisätietoja antaa