Järjestöt ihmisen tukena sote-Suomessa

Sote-uudistus on nyt toteutunut. Vuoden 2023 alusta lähtien sosiaali- ja terveyspalveluista sekä pelastustoimesta vastaavat hyvinvointialueet ja Helsinki. Sosiaali- ja terveysjärjestöjen on vakiinnutettava paikkansa uudessa ja yhä muuttuvassa toimintaympäristössä, kun palvelujen kehittäminen jatkuu.

SOSTEn ja alueellisten verkostojärjestökumppaneiden muodostama Järjestöjen sote-muutostuki työskentelee sen puolesta, että järjestöt varmistavat paikkansa ihmisten osallisuuden, terveyden ja hyvinvoinnin sekä turvallisuuden takaajina sote-uudistuksen jälkeisessä Suomessa. Teemme siis ihmisen sotea.

Tältä sivulta löydät työhömme liittyviä ajankohtaisia sisältöjä, tuottamiamme materiaaleja sekä pääsyn järjestöjä koskevaan tietoon eri hyvinvointialueilla. Löydät sivulta tietoa myös Järjestöjen sote-muutostuen tavoitteista, tehtävistä ja tekijöistä yhteystietoineen.

Ajankohtaista aiheesta

Näytä enemmän >

Tietoa järjestöistä ja Järjestöjen sote-muutostuesta

Järjestöjen sote-muutostuen tekijät

Järjestöjen sote-muutostuen kansallisesta koordinaatiosta vastaa SOSTE Suomen sosiaali ja terveys ry. Koordinaation muodostavat hankepäällikkö, tutkija ja viestinnän erityisasiantuntija.

Alueellisesta työstä vastaavat järjestöasiantuntijat. Heidän tehtävänään on muun muassa tukea järjestöjen osallistumista sote-uudistuksen toimeenpanoon ja hyvinvointialueiden valmisteluun alueillaan.

Muutostuessa työskentelee seitsemän järjestöasiantuntijaa, joiden taustaorganisaatioina on kuusi alueellista verkostojärjestökumppania: Artteli Kumppanuusyhdistys ry, HyTe ry, Kymen-Karjalan sosiaali- ja terveysturva ry, Lapin sosiaali- ja terveysturvayhdistys ry, Pohjois-Savon Sosiaaliturvayhdistys ry ja Satakunnan yhteisöt ry.

Järjestöasiantuntijoiden työskentelyalueet kattavat kaikki Suomen 21 hyvinvointialuetta ja Helsingin.

Maakunnat ovat laajasti mukana yhteisessä kehittämisessä Maakuntien verkostojärjestöjen neuvottelukunnan kautta.

Sirkku Aalto viestinnän erityisasiantuntija Visuaalinen, media- ja some-viestintä  +358 40 121 6546
Anne Knaapi johtaja, varapääsihteeri johtaminen, maakunta- ja sote-uudistus +358 40 194 2518
Kirsi Ala-Jaakkola järjestöasiantuntija Pohjanmaa, Satakunta ja Varsinais-Suomi 044 989 5937
Helena Haaja järjestöasiantuntija Etelä-Karjala, Kymenlaakso ja Päijät-Häme 050 567 3610
Milla Kajanne järjestöasiantuntija Helsinki, Keski-Uusimaa, Länsi-Uusimaa, Itä-Uusimaa sekä Vantaan ja Keravan hyvinvointialue +358 50 3729 162
Aura Tarjanne järjestöasiantuntija Helsinki, Keski-Uusimaa, Länsi-Uusimaa, Itä-Uusimaa sekä Vantaan ja Keravan hyvinvointialue +358 50 501 8558
Niina Salo järjestöasiantuntija Etelä-Pohjanmaa, Kanta-Häme ja Pirkanmaa 045 277 4607
Osku Timonen järjestöasiantuntija Etelä-Savo, Pohjois-Savo, Pohjois-Karjala ja Keski-Suomi 050 330 0286
Johanna Saarivaara järjestöasiantuntija Kainuu, Keski-Pohjanmaa, Lappi ja Pohjois-Pohjanmaa +358 40 580 3765
Vilma Portti järjestöasiantuntija Kainuu, Keski-Pohjanmaa, Lappi ja Pohjois-Pohjanmaa 040 164 6696

Tapahtumat

Näytä enemmän >

Mitä sote-järjestöt ovat ja mitä ne tekevät?

Kaksi kolmesta suomalaisesta pitää sosiaali- ja terveysjärjestöjen tarjoamaa tukea tärkeänä omalle hyvinvoinnilleen. Avun ja tuen lisäksi järjestöt tarjoavat mahdollisuuksia osallistua ja vaikuttaa itselle tärkeiden asioiden puolesta. Suomessa toimii yli 11 000 sosiaali- ja terveysalan järjestöä.

Keskustele tunnisteella #ihmisensote

SOSTEn erityisasiantuntijat Järjestöjen sote-muutostuen tukena