Järjestöt mukaan hyvinvointialueiden strategioihin – tule mukaan kertomaan, miten järjestöt pitäisi huomioida hyvinvointialueiden suunnitelmissa


Etusivu / Uutiset / Järjestöt mukaan hyvinvointialueiden strategioihin – tule mukaan kertomaan, miten järjestöt pitäisi huomioida hyvinvointialueiden suunnitelmissa

Kaikkien aikojen ensimmäiset aluevaltuustot aloittavat pian toimintansa. Maaliskuussa toimintansa aloittavat valtuustot päättävät alueillaan hyvinvointialuestrategiasta ja sen osana palvelustrategiasta, jotka ovat alueiden asukkaiden kannalta tärkeitä sosiaali- ja terveyspalveluiden järjestämistä ohjaavia asiakirjoja.

”Sosiaali- ja terveysjärjestöjen sekä pelastusalan vapaaehtoisjärjestöjen on tärkeää päästä mukaan sekä hyvinvointialuestrategiaan että palvelustrategiaan, jotta järjestöt saadaan aidosti mukaan hyvinvointialueen rakenteisiin ja palveluihin alusta lähtien”, muistuttaa SOSTEn johtaja, varapääsihteeri Anne Knaapi.

Kerro näkemyksesi verkon kautta

Strategiavaikuttamisen pohjaksi SOSTE toteuttaa verkossa aivoriihen yhdessä konsulttiyhtiö Fountain Park Oy:n kanssa.

Verkossa pidettävän aivoriihen avulla kerätään järjestöjen näkemyksiä muun muassa järjestöjen ja hyvinvointialueiden yhteistyöstä.

Aivoriihi on auki 7.–25.2.2022.

[button class=”” text=”Osallistu aivoriiheen” url=”https://www.strategydialog.com/5da6f8b5-38e7-4a72-beba-5880f715daf3″ ]

Järjestöjä on tärkeää saada laajasti mukaan vastaamaan

Aivoriihessä kertyvää materiaalia käytetään SOSTEn ja Järjestöjen sote-muutostuen vaikuttamistyössä sekä toiminnan kehittämisessä. Järjestöjen sote-muutostuen hankepäällikkö Anita Hahl-Weckström toivoo, että aivoriiheen osallistuu sosiaali- ja terveysjärjestöjä mahdollisimman laajasti eri puolilta Suomea.

”Suomessa on yli 10 000 sosiaali- ja terveysjärjestöä. Tähän joukkoon mahtuu monenlaisia näkemyksiä, minkä lisäksi Suomen 21 hyvinvointialueella ja Helsingillä on omia erityisiä piirteitään. Siksi järjestöjen näkemyksiä on tärkeää saada tietoon mahdollisimman kattavasti”, Hahl-Weckström sanoo.

Lisätietoja antavat SOSTEn johtaja, varapääsihteeri Anne Knaapi ja Järjestöjen sote-muutostuen hankepäällikkö Anita Hahl-Weckström.

Lisätietoa hyvinvointialueen strategioista löydät sosiaali- ja terveydenhuollon järjestämislaista Finlex ® -verkkosivustolta.

 

Uutista muokattu ti 15.2. klo 14.50: Muokattu aivoriihen aukioloaikaa, joka pitenee 25.2. asti.