Skip to content

Opiskelijat entistä vahvemmin järjestöihin

24.5.2019 8.30

Järjestöille
JärjestöhommissaJärjesTöihinOppilaitosyhteistyöJärjestöille

Osana SOSTEn harjoitteluani tein selvityksen, monellako SOSTEn jäsenjärjestöllä on opiskelijoille suunnattu sivu omilla nettisivuillaan. Seitsemän prosenttia 233 jäsenjärjestöstä oli huomioinut opiskelijat tekemällä heille oman infosivun.

Osa järjestöistä oli muistanut opiskelijoita ilman varsinaista opiskelija-sivua, mutta silloin tiedot olivat haastavampi löytää. Kiitosta järjestöt saavat siitä, että lähes jokaisella järjestöllä oli helposti löydettävää perustietoa oman järjestönsä toiminnankuvasta.

Yhä useammin kohtaamisareenana internet

Mikä olisi ihanne opiskelijan näkökulmasta, kun opiskelija etsii työharjoittelupaikkaa tai yhteistyökumppania opinnäytetyölle? Opiskelijana itse toivon, että tieto löytyy vaivattomasti ja nopeasti netin välityksellä ilman tarvetta lähettää monelle ihmiselle viestiä. Opiskelijoille suunnattu sivu järjestöjen sivuilla on täydellinen väline saavuttaa opiskelijoita.

Opiskelijalle suunnatun sivun olisi hyvä sisältää tietoa:

  • opinnäytetyön mahdollisuuksista
  • työharjoittelun mahdollisuuksista
  • järjestön yhteistyötoiveista
  • yhteystiedot

Vastavuoroista hyötyä

Mitä hyötyä järjestöt saavat opiskelijalle suunnatusta sivusta? Kun opiskelijat saavat tietoa matalalla kynnyksellä, heidän on helppo tarttua tilaisuuteen. Yhteistyö puolestaan voi tuoda järjestöille esimerkiksi uusia vapaaehtoistoimijoita tai parhaimmillaan tuoreen näkökulman omaavia työntekijöitä. Opiskelijoiden yhteydenotot eivät myöskään kuormita järjestöä suuresti, jos järjestö on määritellyt yhteyshenkilöt selkeästi.

Yhteistyön aloittamista helpottaa se, jos järjestö tuo esiin opiskelijaan liittyvät toiveensa. Esimerkiksi mitä pohjatietoa järjestö toivoo työharjoitteluun tulevalta opiskelijalta? Onko järjestöllä toiveita opinnäytetöiden aiheiksi? Tavoitteen saavuttamista helpottavat selvät raamit ja ohjeet. Tätä samaa tavoittelemme Laurean ja SOSTEn yhteistyöprojektissa:  helposti saavutettavaa yhteistyötä Laurea-ammattikorkeakoulun ja sosiaali- ja terveysalan järjestöjen välille.


Jasmine Lehtoranta

sosionomiopiskelija
Laurea-amattikorkeakoulu
jasmine.lehtoranta(at)gmail.com

JK Lisätietoja oppilaitosyhteistyöstä ja harjottelusta antaa SOSTEn järjestöpäällikkö Riitta Kittilä.


Lue myös nämä oppilaitosyhteistyöhön liittyvät blogit ja uutiset

Riikka Palo: JärjesTöihin – työharjoitteluni järjestömaailmassa

Riikka Palo: Kyselyn tulos: yhteistyö kiinnostaa sekä sosionomiopiskelijoita että sote-järjestöjä

Riitta Kittilä: SOSTE ja Metropolia sopivat yhteistyöstä

Tervetuloa lukemaan JärjesTöihin-blogeja. Muista seurata somekanavissa tunnisteella  #JärjesTöihin

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Järjestöhommissa -blogi

Kaikki blogin artikkelit
Blogi
erityisasiantuntija, koulutukset ja tapahtumat

16.3.2021 13:00

Huomaatko virtuaalitapahtuman hyvät puolet?

SOSTEtalk! SOSTEtalk! 2021 järjestetään virtuaalitapahtumana koronapandemiatilanteen ja -rajoitusten vuoksi. Virtuaalitapahtumassa emme saa samaa osallistumisen ja elämysten kokemusta kuin livetapahtumassa. Toisaalta, asian voi kääntää toisin päin ja voimme kysyä, mitä uutta tai parempaa virtuaalitapahtuma tarjoaa? Osallistua voit mistä vain Tapahtumaan osallistut oman tietokoneen tai mobiililaitteen kautta, lisäksi tarvitset vain nettiyhteyden. Sinun ei tarvitse matkustaa tapahtumapaikalle halki Suomen […]

Blogi

11.12.2020 11:00

Tunnistatko vaikuttavuuden solmukohtia?

Järjestöille Vaikuttavuuden arviointi tai toiminnan tulosten tarkastelu ei ole aina helppoa. Siinä missä me SOSTEssa olemme nähneet oppimista vaikuttavuutta käsitelleissä sparrauksissa ja koulutuksissa, olemme myös itse oppineet niissä erilaisista vaikuttavuuden arvioinnin solmukohdista. Jos jokin tuloksellisuuden arvioinnissa on sinua tökkinyt, olisikohan sinullakin jokin seuraavista kuudesta solmukohdasta avaamatta. Tiedolliset solmukohdat Kolme ensimmäistä solmukohtaa ovat kaikille yhteisiä. Niitä voi […]

Blogi

10.11.2020 10:00

Mitä eroa on tietosuojalla ja tietoturvalla?

Sote-järjestöt Tietosuojasta ja tietoturvasta puhuttaessa nämä käsitteet menevät usein sekaisin keskenään, samoin kuin näiden käsitteiden sisältämät asiat. Käsitteiden sekoittuminen puhekielessä ei ole vaarallista, mutta helpottaa keskustelua ja omaa ymmärrystä, kun hahmottaa, mitä milläkin käsitteellä tarkoitetaan. Tietosuojan tavoite on rekisteröidyn eli yksittäisen henkilön, jonka tietoja käsitellään, luottamuksen ja oikeuksien – kuten yksityisyyden – turvaaminen henkilötietoja käsiteltäessä. Tietoturvan […]