Skip to content

SOSTE ja Metropolia sopivat yhteistyöstä

3.4.2019 10.00

Järjestöille
JärjestöhommissaJärjesTöihinOppilaitosyhteistyöJärjestöilleJärjestöopasSote-järjestöt

SOSTEn jäseninä on 234 valtakunnallista sosiaali- ja terveysjärjestöä. Sosiaali- ja terveysjärjestöissä työskentelee 50 000 palkattua työntekijää ja toimii 500 000 vapaaehtoista. SOSTEn visiona on yhdessä tehty hyvä elämä kaikille. SOSTEn arvoja ovat avoimuus, oikeudenmukaisuus, väkevyys ja edelläkävijyys.

Metropolia-ammattikorkeakoulu tarjoaa 65 tutkinto-ohjelmaa neljällä koulutusalla. Niissä opiskelee 16 400 opiskelijaa, ja heitä opettaa päätoimisesti 570 opettajaa. Metropolian tavoitteena on olla osaamisen rohkea uudistaja ja tulevaisuuden aktiivinen rakentaja. Metropolian arvoja ovat asiantuntijuus, korkea laatu, yhteisöllisyys ja avoimuus.

Millaista yhteistyötä syntyy näistä lähtökohdista?

Näkyväksi puolin ja toisin

SOSTEn ja Metropolian yhteistyötä on pohdittu pienissä palavereissa yhdessä Metropolian asiakkuuspäällikön ja SOSTEn asiantuntijoiden kanssa. Millaista osaamista Metropolia voisi tarjota SOSTElle ja sosiaali- ja terveysjärjestöille, ja millaisia yhteistyömahdollisuuksia SOSTE voisi tarjota Metropolialle?

Yhteistyötapaamisissa on pohdittu sosiaali- ja terveysjärjestöjen toimintaympäristön keskeisiä haasteita, kuten digitalisaatiota ja teknologista kehitystä, kansalais- ja vapaaehtoistoiminnan muutoksia ja muuttuvaa sosiaali- ja terveydenhuoltoa. On ihasteltu Metropolian uutta hyvinvoinnin rakentajien kampusta Myllypurossa. On puhuttu tapahtumista, viestinnästä, työharjoitteluista, opinnäytetöistä, Minno-projekteista, asiantuntijavaihdosta, täydennyskoulutuksista.

Keskustelujen tuloksena syntyi SOSTEn ja Metropolian yhteistyösopimus ja vuosisuunnitelma seuraaville kahdelle vuodelle. Yhteistyön tavoitteena on, että SOSTEa ja toimintamahdollisuuksia sosiaali- ja terveysjärjestöissä tehdään näkyväksi Metropolian opiskelijoille ja henkilöstölle. Vastaavasti Metropolian asiantuntijuutta ja osaamista tehdään näkyväksi sosiaali- ja terveysjärjestöille. Toivomme, että yhteistyö tuottaa lsäarvoa molemmille osapuolille. Yhdessä saavutettujen tulosten ensimmäinen arvioinnin paikka on vuoden päästä.

Pieni kohtaaminen, iso vaikutus

Ja mistä kaikki alkoi? Kohtaamisesta SOSTEn Kuntamarkkinoiden ständillä syyskuussa 2018. Pikaisesta kalenterien selaamisesta ja ensimmäisestä tutustumispalaverista lokakuussa 2018.

Yhteistyösopimus allekirjoitettiin 3.4.2019.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tervetuloa lukemaan JärjesTöihin-blogia. Muista seurata somekanavissa häsällä #JärjesTöihin


Lue myös seuraavat oppilaitosyhteistyöhön liittyvät blogit

Riikka Palo: JärjesTöihin – työharjoitteluni järjestömaailmassa

Riikka Palo: Kyselyn tulos: yhteistyö kiinnostaa sekä sosionomiopiskelijoita että sote-järjestöjä

Jasmine Lehtoranta: Opiskelijat entistä vahvemmin järjestöihin

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Järjestöhommissa -blogi

Kaikki blogin artikkelit
Blogi
asiantuntijalääkäri

12.4.2022 13:00

Blondi tuli taloon

Hyvinvointi ja terveys Ensimmäinen kuukausi SOSTEn asiantuntijalääkärinä on takana. Vauhtia on piisannut, mutta vaaralliset tilanteet ovat olleet onneksi Suomen rajojen ulkopuolella. Olen koulutukseltani yleislääketieteen erikoislääkäri, ja aiemmissa töissä olen toiminut kliinisessä työssä niin julkisella kuin yksityisellä sektorilla. Ukrainan sota on palauttanut vahvasti mieleeni palvelun Sotainvalidien Veljesliiton Kyyhkylän kuntoutussairaalassa. Sote-uudistuksen kanssa olen paininut kaikilla tuotantokausilla niin kunnan, kuntayhtymän kuin […]

Blogi

23.11.2021 09:00

Kiteytä, ihminen!

Järjestöille Otsikon huudahduksen voisi moni meistä itselleen toisinaan todeta, ja vaikuttavuusasioissa jos missä tätä tarvitaankin. Olemme järjestäneet vuoden aikana työpajoja, joissa on käsitelty sitä, miten voi parantaa oman toiminnan tuloksellisuuden hahmottamista ja vaikutusketjun kuvaamista. Mitä tapaamisista on jäänyt käteen? Paljonkin – niin osallistujille kuin vetäjille. Yhteen kokoontumalla ja yhdessä pohtimalla tapahtuu oppimista ja syntyy oivalluksia. Yllätys […]

Blogi
erityisasiantuntija, koulutukset ja tapahtumat

16.3.2021 13:00

Huomaatko virtuaalitapahtuman hyvät puolet?

SOSTEtalk! SOSTEtalk! 2021 järjestetään virtuaalitapahtumana koronapandemiatilanteen ja -rajoitusten vuoksi. Virtuaalitapahtumassa emme saa samaa osallistumisen ja elämysten kokemusta kuin livetapahtumassa. Toisaalta, asian voi kääntää toisin päin ja voimme kysyä, mitä uutta tai parempaa virtuaalitapahtuma tarjoaa? Osallistua voit mistä vain Tapahtumaan osallistut oman tietokoneen tai mobiililaitteen kautta, lisäksi tarvitset vain nettiyhteyden. Sinun ei tarvitse matkustaa tapahtumapaikalle halki Suomen […]