Skip to content

Uusi Järjestöhommissa-blogi tukee järjestötyötä

11.2.2019 13.52

Järjestöille
JärjestöhommissaJärjestöilleJärjestöopas

Oppimisen ja kehittymisen 70:20:10-mallin mukaan aikuinen oppii työelämässä ennen kaikkea tekemällä työtä ja ratkaisemalla siihen liittyviä ongelmia. Näin tapahtuu 70 % työelämässä tarvittavasta oppimisesta. 20 % oppimisesta tapahtuu vuorovaikutuksessa muiden kanssa esimerkiksi antamalla ja saamalla palautetta tai jakamalla omia kokemuksia ja haasteita muiden kanssa. Tiimityö, työparityöskentely, verkostot ja yhteiset kehittämisprojektit ovat huomaamaton tapa päivittää omaa osaamistaan. Perinteisellä koulutuksellakin on oma paikkansa, 10 % oppimisesta tapahtuu muodollisissa koulutuksissa ja valmennuksissa.

Osaamisen ylläpitäminen ja kehittäminen on järjestöissäkin jatkuva haaste. Järjestöhommissa pitää olla todellinen moniosaaja: hankkia rahoitus, luoda kumppanuuksia, arvioida ja mitata tuloksia ja vaikuttavuutta, vaikuttaa yhteiskunnallisesti sekä viestiä, somettaa ja markkinoida. Tämän lisäksi pitää johtaa toimintaa, ihmisiä ja järjestöä.

Uusi Järjestöhommissa-blogi perustettiin tukemaan sujuvaa arkea järjestöissä ja työssä kehittymistä. Blogissa käsitellään tuttuja järjestötyöhön liittyviä aiheita sekä toimialan ajankohtaisia muutoksia.

Kirjoittajina ovat SOSTEn asiantuntijat ja kaikki järjestöosaajat. Jos sinulla on kiinnostavaa kerrottavaa ja vinkkejä järjestöhommista, ota yhteyttä. Julkaisemme uusia bloggauksia viikottain.

Järjestöopas kokoaa ohjeet ja vinkit järjestötyöhön

SOSTE julkaisi tänään myös Järjestöopas-palvelun tukemaan järjestöjen arkea. Sote-järjestöjen työntekijöille suunnatusta oppaasta löytyy jäsennellysti tietoa sekä ohjeita ja vinkkejä järjestötoimintaan. Järjestöhommissa-blogin sisältöjä löydät myös Järjestöoppaasta. Oppaasta löytyy lisäksi artikkeleita muun muassa hallintoon, talouteen ja hankintoihin sekä kehittämis- ja vaikuttamistyöhön. Järjestöoppaan artikkeleista saa perustietoa aiheesta sekä vinkkejä lisätiedon lähteille. Oppaasta löydät asiantuntija-artikkeleiden ja bloggausten lisäksi kuhunkin osioon liittyvät SOSTEn tapahtumat ja koulutukset.

Tervetuloa lukemaan Järjestöhommissa-blogia. Muista seurata somekanavissa häsällä #järjestöhommissa!

Kommentit

  1. Esa A.O. Tuominen sanoo:

    FSA Teemaryhmä haluaa osallistua blogiin, mutta asiasta pitänee ensin hieman neuvotella! Tällä hetkellä meidän mielenkiintomme kohdistuu TIEDOLLA JOHTAMISEEN – tai pikemminkin sen puutteeseen sote:ssa! Myös olemattomat johtamisen laatukriteerit ovat ongelma, joka pitää ratkaista – mieluummin heti kun 10 vuoden kuluttua! ks kommenttini Hallinnon Tutkimus 2/2018.

  2. Sami Suominen sanoo:

    Hyvä, ole sitten yhteydessä vaikka sähköpostilla järjestöpäällikkö Riitta Kittilään!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Järjestöhommissa -blogi

Kaikki blogin artikkelit
Blogi

8.4.2019 17:00

Saavutettavuuslaki velvoittaa myös järjestöjä 23.9.2019 lähtien

Verkko- ja mobiilipalveluja koskeva saavutettavuuslaki, viralliselta nimeltään laki digitaalisten palvelujen tarjoamisesta, tuli voimaan 1.4.2019. Lakia pitää soveltaa portaittain 23.9.2019 alkaen. Laki sisältää saavutettavuusdirektiivistä tulevat vaatimukset ja kansallista sääntelyä digitaalisten palvelujen tarjoamiseen. Laki edistää näiden palvelujen yhdenvertaisia käyttömahdollisuuksia ja parantaa esimerkiksi vammaisten ja iäkkäiden ihmisten mahdollisuutta käyttää verkko- ja mobiilipalveluja. Yhdenmukaisuutta, asiakaslähtöisyyttä ja turvallisuutta Laki sisältää […]

Blogi
järjestöpäällikkö

3.4.2019 10:00

SOSTE ja Metropolia sopivat yhteistyöstä

SOSTEn jäseninä on 234 valtakunnallista sosiaali- ja terveysjärjestöä. Sosiaali- ja terveysjärjestöissä työskentelee 50 000 palkattua työntekijää ja toimii 500 000 vapaaehtoista. SOSTEn visiona on yhdessä tehty hyvä elämä kaikille. SOSTEn arvoja ovat avoimuus, oikeudenmukaisuus, väkevyys ja edelläkävijyys. Metropolia-ammattikorkeakoulu tarjoaa 65 tutkinto-ohjelmaa neljällä koulutusalla. Niissä opiskelee 16 400 opiskelijaa, ja heitä opettaa päätoimisesti 570 opettajaa. Metropolian tavoitteena on olla […]

Blogi
lakimies

19.3.2019 10:00

Rahankeräyslaki hyväksytty eduskunnassa 7.3.2019

Eduskunta hyväksyi 7.3.2019 rahankeräyslain. Uusi rahankeräyslaki on valmisteltu hyvässä yhteistyössä kansalaisyhteiskunnan edustajien kanssa. Rahankeräyksen järjestämisen edellytyksenä on uuden lain mukaan joko rahankeräysluvan hakeminen Poliisihallitukselta tai ilmoituksen tekeminen poliisilaitokselle pienkeräyksen järjestämisestä. Rahankeräyslaissa säädettäisiin eräistä lain soveltamisalan ulkopuolelle jäävistä rahankeräyksistä sekä vaalikeräyksistä, joihin ei tarvitsisi hakea lupaa tai joista ei tarvitsisi tehdä ilmoitusta. Rahankeräyslupa myönnetään toistaiseksi voimassa […]