Skip to content

Uusi Järjestöhommissa-blogi tukee järjestötyötä

11.2.2019 13.52

Järjestöille
JärjestöhommissaJärjestöilleJärjestöopas

Oppimisen ja kehittymisen 70:20:10-mallin mukaan aikuinen oppii työelämässä ennen kaikkea tekemällä työtä ja ratkaisemalla siihen liittyviä ongelmia. Näin tapahtuu 70 % työelämässä tarvittavasta oppimisesta. 20 % oppimisesta tapahtuu vuorovaikutuksessa muiden kanssa esimerkiksi antamalla ja saamalla palautetta tai jakamalla omia kokemuksia ja haasteita muiden kanssa. Tiimityö, työparityöskentely, verkostot ja yhteiset kehittämisprojektit ovat huomaamaton tapa päivittää omaa osaamistaan. Perinteisellä koulutuksellakin on oma paikkansa, 10 % oppimisesta tapahtuu muodollisissa koulutuksissa ja valmennuksissa.

Osaamisen ylläpitäminen ja kehittäminen on järjestöissäkin jatkuva haaste. Järjestöhommissa pitää olla todellinen moniosaaja: hankkia rahoitus, luoda kumppanuuksia, arvioida ja mitata tuloksia ja vaikuttavuutta, vaikuttaa yhteiskunnallisesti sekä viestiä, somettaa ja markkinoida. Tämän lisäksi pitää johtaa toimintaa, ihmisiä ja järjestöä.

Uusi Järjestöhommissa-blogi perustettiin tukemaan sujuvaa arkea järjestöissä ja työssä kehittymistä. Blogissa käsitellään tuttuja järjestötyöhön liittyviä aiheita sekä toimialan ajankohtaisia muutoksia.

Kirjoittajina ovat SOSTEn asiantuntijat ja kaikki järjestöosaajat. Jos sinulla on kiinnostavaa kerrottavaa ja vinkkejä järjestöhommista, ota yhteyttä. Julkaisemme uusia bloggauksia viikottain.

Järjestöopas kokoaa ohjeet ja vinkit järjestötyöhön

SOSTE julkaisi tänään myös Järjestöopas-palvelun tukemaan järjestöjen arkea. Sote-järjestöjen työntekijöille suunnatusta oppaasta löytyy jäsennellysti tietoa sekä ohjeita ja vinkkejä järjestötoimintaan. Järjestöhommissa-blogin sisältöjä löydät myös Järjestöoppaasta. Oppaasta löytyy lisäksi artikkeleita muun muassa hallintoon, talouteen ja hankintoihin sekä kehittämis- ja vaikuttamistyöhön. Järjestöoppaan artikkeleista saa perustietoa aiheesta sekä vinkkejä lisätiedon lähteille. Oppaasta löydät asiantuntija-artikkeleiden ja bloggausten lisäksi kuhunkin osioon liittyvät SOSTEn tapahtumat ja koulutukset.

Tervetuloa lukemaan Järjestöhommissa-blogia. Muista seurata somekanavissa häsällä #järjestöhommissa!

Kommentit

  1. Esa A.O. Tuominen sanoo:

    FSA Teemaryhmä haluaa osallistua blogiin, mutta asiasta pitänee ensin hieman neuvotella! Tällä hetkellä meidän mielenkiintomme kohdistuu TIEDOLLA JOHTAMISEEN – tai pikemminkin sen puutteeseen sote:ssa! Myös olemattomat johtamisen laatukriteerit ovat ongelma, joka pitää ratkaista – mieluummin heti kun 10 vuoden kuluttua! ks kommenttini Hallinnon Tutkimus 2/2018.

  2. Sami Suominen sanoo:

    Hyvä, ole sitten yhteydessä vaikka sähköpostilla järjestöpäällikkö Riitta Kittilään!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Järjestöhommissa -blogi

Kaikki blogin artikkelit
Blogi
erityisasiantuntija

19.6.2019 13:29

Miten lomailla oikein järjestöhommissa?

Järjestöhommissa -podcast valmistautuu kirmaamaan kesälomalle! Loma on jo aivan nurkan takana, mutta maailma ei ole tulossa valmiiksi ja kesälomasuunnitelmatkin on tekemättä. Uhkaako lomastressi? Siirtyykö suorittaminen töistä lomalle? Eväitä parempaan lomailuun ja helpompaan lomalta palaamiseen #järjestöhommissa ovat kertomassa SOSTEn kansanterveyden erityisasiantuntija Tuuli Lahti, sekä työnohjaaja Vesa Salmi. Tämä on Järjestöhommissa -podcastin neljäs jakso. Muut jaksot voi […]

Blogi
erityisasiantuntija

29.5.2019 08:30

Tähtäimessä onnistunut yritysyhteistyö

Yritysyhteistyö on resurssien kiristyessä tullut vuosi vuodelta ajankohtaisemmaksi sosiaali- ja terveysalan järjestöille. Toki osalle se on ollut osa toimintaa jo pidemmän aikaa. Järjestöbarometri 2018:n kyselyyn vastanneista valtakunnallisista sosiaali- ja terveysjärjestöistä noin 46 % tekee säännöllisesti yhteistyötä yritysten kanssa. Myös hyvinvointitalouden rakentuminen edellyttää yritysten ja sote-järjestöjen tiivistä yhteistyötä. Yhteistyö vaatii taustatyötä ja osaamista Järjestöillä on halukkuutta […]

Blogi
järjestöpäällikkö

24.5.2019 08:30

Opiskelijat entistä vahvemmin järjestöihin

Osana SOSTEn harjoitteluani tein selvityksen, monellako SOSTEn jäsenjärjestöllä on opiskelijoille suunnattu sivu omilla nettisivuillaan. Seitsemän prosenttia 233 jäsenjärjestöstä oli huomioinut opiskelijat tekemällä heille oman infosivun. Osa järjestöistä oli muistanut opiskelijoita ilman varsinaista opiskelija-sivua, mutta silloin tiedot olivat haastavampi löytää. Kiitosta järjestöt saavat siitä, että lähes jokaisella järjestöllä oli helposti löydettävää perustietoa oman järjestönsä toiminnankuvasta. Yhä […]