Skip to content

Uusi Järjestöhommissa-blogi tukee järjestötyötä

11.2.2019 13.52

Järjestöille
JärjestöhommissaJärjestöilleJärjestöopas

Oppimisen ja kehittymisen 70:20:10-mallin mukaan aikuinen oppii työelämässä ennen kaikkea tekemällä työtä ja ratkaisemalla siihen liittyviä ongelmia. Näin tapahtuu 70 % työelämässä tarvittavasta oppimisesta. 20 % oppimisesta tapahtuu vuorovaikutuksessa muiden kanssa esimerkiksi antamalla ja saamalla palautetta tai jakamalla omia kokemuksia ja haasteita muiden kanssa. Tiimityö, työparityöskentely, verkostot ja yhteiset kehittämisprojektit ovat huomaamaton tapa päivittää omaa osaamistaan. Perinteisellä koulutuksellakin on oma paikkansa, 10 % oppimisesta tapahtuu muodollisissa koulutuksissa ja valmennuksissa.

Osaamisen ylläpitäminen ja kehittäminen on järjestöissäkin jatkuva haaste. Järjestöhommissa pitää olla todellinen moniosaaja: hankkia rahoitus, luoda kumppanuuksia, arvioida ja mitata tuloksia ja vaikuttavuutta, vaikuttaa yhteiskunnallisesti sekä viestiä, somettaa ja markkinoida. Tämän lisäksi pitää johtaa toimintaa, ihmisiä ja järjestöä.

Uusi Järjestöhommissa-blogi perustettiin tukemaan sujuvaa arkea järjestöissä ja työssä kehittymistä. Blogissa käsitellään tuttuja järjestötyöhön liittyviä aiheita sekä toimialan ajankohtaisia muutoksia.

Kirjoittajina ovat SOSTEn asiantuntijat ja kaikki järjestöosaajat. Jos sinulla on kiinnostavaa kerrottavaa ja vinkkejä järjestöhommista, ota yhteyttä. Julkaisemme uusia bloggauksia viikottain.

Järjestöopas kokoaa ohjeet ja vinkit järjestötyöhön

SOSTE julkaisi tänään myös Järjestöopas-palvelun tukemaan järjestöjen arkea. Sote-järjestöjen työntekijöille suunnatusta oppaasta löytyy jäsennellysti tietoa sekä ohjeita ja vinkkejä järjestötoimintaan. Järjestöhommissa-blogin sisältöjä löydät myös Järjestöoppaasta. Oppaasta löytyy lisäksi artikkeleita muun muassa hallintoon, talouteen ja hankintoihin sekä kehittämis- ja vaikuttamistyöhön. Järjestöoppaan artikkeleista saa perustietoa aiheesta sekä vinkkejä lisätiedon lähteille. Oppaasta löydät asiantuntija-artikkeleiden ja bloggausten lisäksi kuhunkin osioon liittyvät SOSTEn tapahtumat ja koulutukset.

Tervetuloa lukemaan Järjestöhommissa-blogia. Muista seurata somekanavissa häsällä #järjestöhommissa!

Kommentit

  1. Esa A.O. Tuominen sanoo:

    FSA Teemaryhmä haluaa osallistua blogiin, mutta asiasta pitänee ensin hieman neuvotella! Tällä hetkellä meidän mielenkiintomme kohdistuu TIEDOLLA JOHTAMISEEN – tai pikemminkin sen puutteeseen sote:ssa! Myös olemattomat johtamisen laatukriteerit ovat ongelma, joka pitää ratkaista – mieluummin heti kun 10 vuoden kuluttua! ks kommenttini Hallinnon Tutkimus 2/2018.

  2. Sami Suominen sanoo:

    Hyvä, ole sitten yhteydessä vaikka sähköpostilla järjestöpäällikkö Riitta Kittilään!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Järjestöhommissa -blogi

Kaikki blogin artikkelit
Blogi

10.11.2020 10:00

Mitä eroa on tietosuojalla ja tietoturvalla?

Sote-järjestöt Tietosuojasta ja tietoturvasta puhuttaessa nämä käsitteet menevät usein sekaisin keskenään, samoin kuin näiden käsitteiden sisältämät asiat. Käsitteiden sekoittuminen puhekielessä ei ole vaarallista, mutta helpottaa keskustelua ja omaa ymmärrystä, kun hahmottaa, mitä milläkin käsitteellä tarkoitetaan. Tietosuojan tavoite on rekisteröidyn eli yksittäisen henkilön, jonka tietoja käsitellään, luottamuksen ja oikeuksien – kuten yksityisyyden – turvaaminen henkilötietoja käsiteltäessä. Tietoturvan […]

Blogi

14.10.2020 10:15

Strategisen johtamisen avulla järjestö luo haluttua tulevaisuutta

Järjestöille Sopiiko strategia järjestöihin? Kannattaako liike-elämän käsitteitä ylipäänsä tuoda järjestötoimintaan? Eikö samalla kadoteta jotain olennaista järjestötoiminnan luonteesta? Strategiaa voidaan määritellä monella tavalla. Sitä voidaan kutsua pitkäjänteiseksi tavaksi saavuttaa asetetut päämäärät tai vaikkapa toiminnan juoneksi ja punaiseksi langaksi. Johtamisteoreetikko Peter F. Drucker on todennut, että jos strategia johonkin sopii, niin voittoa tavoittelemattomiin organisaatioihin. Hän kutsuu strategiaa puskutraktoriksi, […]

Blogi

13.10.2020 10:15

Työntekoa monitoimi-, etä- ja rajatiloissa

Järjestöille Vain vähän aikaa sitten Suomessa innostuttiin monitilatoimistoista. Niihin rakennettiin intensiivisen yksilötyön, yhteistyön, pistäytymisen ja erilaisen tekemisen vyöhykeitä. Niissä on puhelintiloja, ryhmätiloja ja työpisteitä. Ne olivat trendikäs vaihtoehto vanhakantaiselle toimistolle. Nyt ne ovat tyhjinä, kun töitä tehdään kotona. Etätyöaika muuttaa meitä Kotona on tavoitteita priorisoitava ja pilkottava osiksi. Merkitykselliset, tärkeät ja kiireelliset työt pitää erottaa ja […]