Uusi Järjestö­hommissa-blogi tukee järjestö­työtä

Riitta Kittilä katsoo hymyillen kameraan, vieressä lukee hänen nimensä ja sana SOSTEblogi.

Etusivu / Blogi / Uusi Järjestö­hommissa-blogi tukee järjestö­työtä

Oppimisen ja kehittymisen 70:20:10-mallin mukaan aikuinen oppii työelämässä ennen kaikkea tekemällä työtä ja ratkaisemalla siihen liittyviä ongelmia. Näin tapahtuu 70 % työelämässä tarvittavasta oppimisesta. 20 % oppimisesta tapahtuu vuorovaikutuksessa muiden kanssa esimerkiksi antamalla ja saamalla palautetta tai jakamalla omia kokemuksia ja haasteita muiden kanssa. Tiimityö, työparityöskentely, verkostot ja yhteiset kehittämisprojektit ovat huomaamaton tapa päivittää omaa osaamistaan. Perinteisellä koulutuksellakin on oma paikkansa, 10 % oppimisesta tapahtuu muodollisissa koulutuksissa ja valmennuksissa.

Osaamisen ylläpitäminen ja kehittäminen on järjestöissäkin jatkuva haaste. Järjestöhommissa pitää olla todellinen moniosaaja: hankkia rahoitus, luoda kumppanuuksia, arvioida ja mitata tuloksia ja vaikuttavuutta, vaikuttaa yhteiskunnallisesti sekä viestiä, somettaa ja markkinoida. Tämän lisäksi pitää johtaa toimintaa, ihmisiä ja järjestöä.

Uusi Järjestöhommissa-blogi perustettiin tukemaan sujuvaa arkea järjestöissä ja työssä kehittymistä. Blogissa käsitellään tuttuja järjestötyöhön liittyviä aiheita sekä toimialan ajankohtaisia muutoksia.

Kirjoittajina ovat SOSTEn asiantuntijat ja kaikki järjestöosaajat. Jos sinulla on kiinnostavaa kerrottavaa ja vinkkejä järjestöhommista, ota yhteyttä. Julkaisemme uusia bloggauksia viikottain.

Järjestöopas kokoaa ohjeet ja vinkit järjestötyöhön

SOSTE julkaisi tänään myös Järjestöopas-palvelun tukemaan järjestöjen arkea. Sote-järjestöjen työntekijöille suunnatusta oppaasta löytyy jäsennellysti tietoa sekä ohjeita ja vinkkejä järjestötoimintaan. Järjestöhommissa-blogin sisältöjä löydät myös Järjestöoppaasta. Oppaasta löytyy lisäksi artikkeleita muun muassa hallintoon, talouteen ja hankintoihin sekä kehittämis- ja vaikuttamistyöhön. Järjestöoppaan artikkeleista saa perustietoa aiheesta sekä vinkkejä lisätiedon lähteille. Oppaasta löydät asiantuntija-artikkeleiden ja bloggausten lisäksi kuhunkin osioon liittyvät SOSTEn tapahtumat ja koulutukset.

Tervetuloa lukemaan Järjestöhommissa-blogia. Muista seurata somekanavissa häsällä #järjestöhommissa!