Järjestön hyvä hallinto -teemasivu kokoaa yhteen ajankohtaista tietoa järjestöjen hallinnossa huomioitavista suosituksista ja velvoitteista. 

Hyvä hallintotapa -suositus täydentää yhdistyslain vähimmäisvaatimuksia ja kertoo yhdistyksen hallituksessa, jäsenkokouksissa ja jäsenviestinnässä noudatettavista pelisäännöistä. Henkilötietojen käsittely on olennainen osa hyvien hallintotapojen noudattamista, sillä henkilötietoja käsitellään jokaisessa järjestössä. Siksi on tärkeää, että yhdistyksillä ja säätiöillä on ajantasaista tietoa henkilötietojen käsittelystä. Hyvän sopimuksen periaatteet on myös hyvä osata. Parhaimmillaan sillä voidaan ennaltaehkäistä riitoja sekä hallita sopimukseen liittyviä riskejä.

Hankintalaki avaa ikkunan julkisten hankintojen tekemiseen, jotta julkisia varoja käytetään tehokkaasti ja taloudellisesti sekä tarjousmenettelyihin osallistuvia kohdellaan tasapuolisesti ja syrjimättömästi. Kilpailuttamiseen liittyen annetaan tietoa, milloin järjestö on velvollinen soveltamaan hankintalakia kyseisessä hankinnassaan.

Yhteyshenkilösi

SOSTEn tukipalveluita

Ajankohtaista järjestöistä

Näytä enemmän >

Etsitkö jotain muuta?

Valitse aihetunniste alta, ja listaamme sisällöt joista olet kiinnostunut.

Eduskunta EU Hyvinvointialue Järjestöbarometri OnneksiOnJoku Perusoikeudet Sosiaalibarometri SOSTEtalk! Sote-uudistus